Hur poppar man popcorn i kastrull? Popcorn är en populär och läcker snacksfavorit som enkelt kan tillagas i en vanlig kastrull. Att poppa popcorn på spisen är en traditionell metod som ger fantastiska resultat.

Genom att använda rätt ingredienser och följa några enkla steg kan du skapa perfekt poppade popcorn med en härlig smak och krispighet. Läs vidare för att upptäcka hur du poppar popcorn i en kastrull på bästa sätt!

Redskapen du behöver

För att poppa popcorn i en kastrull behöver du inte mycket utrustning – du har förmodligen redan allt du behöver i ditt kök. Här är de grundläggande redskapen du behöver:

En rymlig kastrull: Välj en kastrull med en tjock botten för att säkerställa jämn värmefördelning och undvika att popcornen bränns.

Ett lock: Ett passande lock är viktigt för att behålla ångan (och popcornen!) inne i kastrullen.

Olja: Du kommer att behöva olja för att poppa popcornen. Välj en olja med hög rökpunkt, tillexempel:

  • Jordnötsolja – 232°C
  • Solrosolja – 227°C
  • Rapsolja – 204°C

Så får du perfekt poppade popcorn varje gång

Godare skriver: Hemligheten till perfekt popcorn i kastrull är rätt temperatur och lite tålamod. För att uppnå bästa möjliga resultat kan du kombinera smör och rapsolja i din popcornpoppning. Rapsoljan ger popcornen en knaprig konsistens medan smöret bidrar till en förhöjd smakupplevelse.

För att få en jämn och optimal poppning är det rekommenderat att använda en medelhög värmeinställning.

Prova poppa några stycken innan du häller in mer. Se till att inte överfylla kastrullen med popcorn så att det täcker bottenlagret. Om poppningen börjar snabbt, sänk värmen för att undvika att popcornen bränns. Oljan kommer fortfarande vara tillräckligt varm för att poppa resten av popcornen.

För att undvika att locket bildar kondens vilket resulterar i fuktiga och mjuka popcorn kan du ta bort locket när ungefär hälften av popcornen är färdigpoppade. Detta förhindrar att popcornen blir fuktiga, och om några popcorn skulle rymma är det inget att oroa sig för.

När poppningen avtar och det tar cirka 2-3 sekunder mellan varje poppning kan du ta bort kastrullen från plattan. Salta popcornen efter egen smak och njut av de krispiga och nyberedda popcornen.