Hur kan man återbruka saker? Att återbruka saker är ett viktigt steg mot att minska avfall och bevara våra resurser. Här är tre olika saker som kan återbrukas, inklusive kontorsmöbler, och hur man kan återbruka sina kontorsmöbler genom att lämna in dem till oss på AZdesign för renovering och återbruk.

  1. Kläder: Istället för att slänga kläder som inte längre används kan de återbrukas genom att doneras till välgörenhetsorganisationer eller säljas på second-hand-butiker. Genom att låta andra få glädje av kläderna fortsätter de att användas istället för att hamna på soptippen.
  2. Elektronik: Gamla elektroniska enheter som mobiltelefoner, datorer eller TV-apparater kan återbrukas genom att säljas eller doneras till organisationer som kan reparera och ge dem nytt liv. Detta minskar elektronikavfall och ger andra människor möjlighet att använda fungerande enheter till ett överkomligt pris.
  3. Kontorsmöbler: När det gäller kontorsmöbler kan de återbrukas genom att renoveras och ges nytt liv via vår tjänst återbruka era befintliga möbler.

När du lämnar in dina kontorsmöbler till oss för återbruk och renovering kan våra erfarna möbelrenoverare ge möblerna nytt liv genom att reparera, rengöra och återställa dem till sin forna prakt.

Tack vare att återbruka dina kontorsmöbler kan du dra nytta av högkvalitativa möbler till en lägre kostnad jämfört med att köpa nya. Vår tjänst för att återbruka befintliga kontorsmöbler är en praktisk och ansvarsfull lösning för att förnya din arbetsplats och samtidigt minska din miljöpåverkan.

Vad är skillnad mellan återvinning och återbruk?

Enligt Hallå konsument, ”att återanvända produkter istället för att köpa nytt är ett effektivt sätt att minska din miljöpåverkan” (läs hela artikeln här).

Återvinning

Återvinning är när vi tar hand om och återanvänder material från produkter för att skapa nya. Det är som att ge en produkt en andra chans i stället för att slänga den i soporna. Ett exempel på återvinning är när vi sorterar saker PET-flaskor så att de kan användas igen istället för att hamna på soptippen.

Att återvinna har många fördelar, framför allt att det minskar mängden avfall som vi producerar. I stället för att skapa mer skräp kan vi använda de material som redan finns tillgängliga.

Men återvinning har också några nackdelar att ta hänsyn till. Det krävs energi för att transportera, bearbeta och återmontera materialen. Dock betydligt mindre än att tillverka nytt.

Återbruk

Genom att återbruka bidrar vi till att minska avfallsmängden och förlänga livslängden på produkter. Istället för att köpa nytt kan vi leta efter begagnade produkter som fortfarande är i bra skick och kan användas igen. På så sätt minskar vi behovet av att producera och konsumera nya varor i onödan.

Att välja återbruk är ett enkelt sätt att göra en positiv miljöpåverkan. Så nästa gång du behöver något, överväg att leta efter en begagnad produkt istället för att köpa nytt.

Både återvinning och återbruk är bra för miljön och hjälper oss att minska behovet av att producera helt nya saker. Det är viktigt att vi alla förändrar vårt sätt att konsumera och försöker minska vårt avfall. Genom att ta hand om de saker vi redan äger, återanvända mer och inte alltid köpa nytt kan vi göra en stor skillnad. 

För mer detaljerade råd om hur du kan minska ditt avfall, se denna guide på Recycle Now.

Besök Love Food Hate Waste för att lära dig mer om hur du kan minska ditt matsvinn.