Varför blir glasen mjölkiga? Mjölkiga eller dimmiga glas kan uppstå av två orsaker: antingen på grund av kalkbeläggningar orsakade av hårt vatten, vilket går att avlägsna, eller på grund av glassjuka (även känt som glaspest). Vilket är en permanent skada på glasytan orsakad av exempelvis kemikalier. Det är viktigt att veta att även om glassjuka inte kan åtgärdas, går det att bromsa dess framfart och kalkbeläggningar går att ta bort.

Oavsett om du förbereder för ett middagskalas eller bara vill ha ett glas vatten, är det få saker i köket som är mer besvärliga än grumliga glas. Trots att du vet att glaset är rent, ser det ändå, på något sätt smutsigt ut. Denna grumlighet är en direkt följd av hårt vatten.

Hur får man bort stearin från glas?

Hur får man bort mjölkvit beläggning i glas orsakat av kalk?

Att rengöra dem för hand är den mest effektiva metoden för att hålla dem klara och fläckfria.

  1. Blötlägg i vinäger

För att använda vinäger som ett effektivt rengöringsmedel börjar du med att värma upp den. Fyll diskhonet med varmt vatten och låt flaskan med vit vinäger ligga och dra i några minuter. Sedan tömmer du diskhonet på det varma vattnet och häller i den nu uppvärmda vinägern. Om du bara rengör ett par glas kan du använda en skål. Låt glasen ligga i vinägern i en timme.

  1. Avlägsna beläggningen

Ta ut glasen ur vinägerbadet och använd antingen en diskborste eller en svamp för att ta bort den grumliga beläggningen. Skölj därefter glasen noggrant med varmt vatten tills de är helt klara.

  1. Torka glasen

För att säkerställa att glasen ser bra ut efter rengöring, torka var och en av dem med en handduk eller ett annat alternativ. Detta kommer att förhindra att lösa fibrer lämnar några spår, vilket kan få dina glas att se suddiga ut.

Källa: https://www.thespruce.com/cloudy-glasses-after-dishwasher-1900429