Det finns effektiva metoder för att ta bort stearin från glas, förutsatt att du använder lämpliga tekniker. Kom också ihåg att beakta glasets känslighet, dess tålighet och hur lätt det kan repas. Här är några olika råd för att smidigt avlägsna stearin från ditt glas.

Hur man tar bort stearin från ett glas med varmt vatten

Steg 1: Häll i kokande vatten

Koka upp tillräckligt med vatten för att fylla glaset med stearin, se till att lämna cirka två cm utrymme från toppen. Genom att tillsätta det heta vattnet kommer vaxet att smälta och flyta upp till ytan av behållaren.

Steg 2: Avlägsna stearinet

Låt vattnet svalna helt innan du tar bort vaxet. Tänk på att avloppsproppen för diskhon ska vara i ”stängt läge”, häll försiktigt ut vattnet och avlägsna eventuella återstående bitar av stearin. Du kan välja att kasta bort stearinet eller spara det för framtida projekt. Se till att allt stearin är ordentligt borttaget från ditt diskhon innan du öppnar avloppsproppen, eftersom vax kan orsaka stopp i avloppet.

Steg 3: Låt burken stå

En annan metod för att avlägsna stearin från ett glas är att låta den stå i varmt vatten. Placera en avloppspropp i diskhon och fyll den med varmt vatten. Om det finns ett lock, ta bort det och låt den öppna ljusbehållaren stå i diskhon i omkring 30 minuter. Vattnet kommer att lösa upp vaxet längst ner i behållaren, vilket gör det enklare att ta bort.

Läs också: Hur får man bort stearin från bord?

Frysmetoden

En enkel och pålitlig metod för att ta bort stearin är att använda frysen, vilket får vaxet att krympa. Börja med att placeras glaset i frysen över natten. När morgonen kommer, ta ut det ur frysen och vänd den upp och ner, så bör vaxet enkelt lossna. Om det inte gör det, använd en sked eller smörkniv för att försiktigt trycka ner ena hörnet av vaxet för att sedan lyfta och ta bort det.