Vad ett stökigt skrivbord säger om dig? Har du ett skrivbord som är täckt med post it lappar och kaffekoppar? Kanske tillochmed en del kvitton? Eller är du en person som måste rensa skrivbordet från allt stök innan du får något gjort? Ett stökigt skrivbord är nödvändigtvis inte en dålig sak, i slutet av dagen handlar det mest om din personliga preferens av komfort. Vad ett stökigt skrivbord säger om dig är egentligen bara en skillnad i personligheter.

Forskare har varit nyfikna på denna företeelse. En studie försökte ta sig an ämnet och kom fram till intressanta slutsatser. De tittade bland annat på om arbetet påverkades av ett stökigt eller prydligt skrivbord. Resultatet? Att människor med röriga skrivbord var mer benägna att tänka utanför boxen och bryta sig loss från traditioner. De tenderar att producera nya idéer och vara mer kreativa.

Vilka är fördelarna med ett prydligt skrivbord?

Att ha ett prydligt skrivbord har flera fördelar. Här är några av dem:

  1. Förbättrar produktiviteten: Ett prydligt skrivbord ger en klar och organiserad arbetsyta som kan hjälpa till att förbättra produktiviteten. Det blir lättare att fokusera på arbetsuppgifterna när man inte distraheras av oordning och rörighet runt omkring.
  2. Sparar tid: Man kan snabbt och enkelt hitta det man behöver. Det sparar tid och minskar stressen som kan uppstå när man söker efter ett viktigt papper eller anteckning bland en hög av papper och andra saker.
  3. Förbättrar hälsan: En ren och dammfri arbetsyta minskar risken för allergier och sjukdomar som orsakas av damm och andra allergener.

Vilka är fördelarna med ett stökigt skrivbord?

Även om ett prydligt skrivbord har många fördelar så kan det faktiskt finnas några fördelar med ett stökigt. Här är några exempel:

  1. Kreativt kaos: Det kan faktiskt hjälpa till att öka kreativiteten. Det kan skapa en miljö där man kan utforska idéer och arbeta på flera projekt samtidigt, vilket kan leda till mer kreativa lösningar och idéer.
  2. En personlig touch: Det kan visa att personen arbetar hårt och att de har många projekt på gång.
  3. Effektivitet: För vissa människor kan ett stökigt skrivbord öka effektiviteten. Om man har allt man behöver på skrivbordet, även om det ser oorganiserat ut, kan det faktiskt spara tid och minska avbrott genom att man inte behöver leta efter saker som man behöver.

Det är dock viktigt att poängtera att fördelarna med ett stökigt skrivbord är personliga och kan variera från person till person.

 

Källa: https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/0956797613480186