En glassmaskin är inte bara för att tillverka traditionell glass. Den kan också användas för att skapa en mängd andra läckra och uppfriskande läckerheter, från sorbet och frozen yoghurt till fruktiga smoothies och andra frysta desserter. Här är några förslag på vad du kan göra med din glassmaskin, förutom att bara göra glass.

Se vårt urval på glassmaskiner i olika storlekar och kapaciteter.

Vad kan man göra med en glassmaskin?

Sorbet: Med en glassmaskin kan du enkelt göra sorbet av olika frukter och bär. Bara mixa din favoritfrukt med lite socker och vatten, och sedan låt glassmaskinen göra resten av arbetet. Resultatet blir en uppfriskande och fruktig sorbet som är perfekt för varma sommardagar.

Frozen yoghurt: För de som föredrar en lättare alternativ till glass, är frozen yoghurt ett utmärkt alternativ. Använd din glassmaskin för att blanda yoghurt med frukt eller andra smaksättningar för att skapa en krämig och hälsosam dessert.

Smoothies: Istället för att använda en mixer kan du använda din glassmaskin för att göra fruktiga smoothies. Blanda ihop din favoritfrukt med lite yoghurt eller juice och låt glassmaskinen göra jobbet. Resultatet blir en len och uppfriskande smoothie som är perfekt som mellanmål eller efter träning.

Iskaffe: Med en glassmaskin kan du enkelt göra ditt eget iskaffe hemma. Blanda kaffe med mjölk och socker och låt sedan glassmaskinen frysa blandningen till en krämig och svalkande dryck.

Nu när vi har utforskat några av de olika användningsområdena för en glassmaskin, låt oss ta en närmare titt på hur man gör glass med vaniljsmak i en glassmaskin och varför dessa maskiner är så populära.

Lästips: 10 olika recept för glassmaskin och hur du går tillväga

Hur man gör glass i glassmaskin med vaniljsmak

Du behöver:

  • 6 deciliter grädde
  • 5 deciliter hel mjölk (3% fett, röd förpackning)
  • 1,5 till 2 deciliter socker (beroende på önskad sötma)
  • 6 äggulor
  • 1,5 tesked vaniljextrakt

Steg att ta:

Förbered din glassblandning genom att kombinera grädde, mjölk, socker och vaniljextrakt i en skål. Vispa blandningen tills sockret har löst sig helt.

Häll glassblandningen i den kylda burken på din glassmaskin och sätt igång maskinen enligt tillverkarens instruktioner.

Låt glassblandningen bearbetas i glassmaskinen tills den har nått önskad konsistens, vanligtvis tar det mellan 20 och 40 minuter beroende på maskinens modell.

När glassen är färdig, servera den direkt för bästa resultat eller förvara den i frysen för senare användning.

Varför använder man en glassmaskin för att göra egen glass?

Glassmaskiner är populära på grund av sin förmåga att skapa len och krämig glass på ett enkelt sätt. Genom att använda en glassmaskin kan du kontrollera kvaliteten på glassen och experimentera med olika smaker och recept för att skapa din egen unika glass.

Dessutom är glassmaskiner mycket mångsidiga och kan användas för att skapa en mängd olika frysta desserter, vilket gör dem till ett oumbärligt verktyg i varje kök.

Så oavsett om du vill göra traditionell glass, sorbet eller något annat, är en glassmaskin ett utmärkt val för att tillfredsställa dina sötsug och skapa läcker glass i hemmet eller på verksamheten.