Att investera i en diskmaskin för din kommersiella restaurang är ganska grundläggande för verksamhetens drift. Att ha någon som står och diskar hela dagarna utan hjälp av en diskmaskin är bortkastad tid.

För att säkerställa att du väljer rätt modell för dina behov är det bra att ta hänsyn till flera faktorer. Nedan har vi listat ett par punkter som vi tycker är grundläggande att diskutera innan man går vidare med sitt val.

Läs även: Varför behöver man en diskmaskin till restaurang?

Frågor att ställa sig inför valet av diskmaskin

Att välja rätt kommersiell diskmaskin kan vara svårt. Enligt Simply Business guide om att välja kommersiell diskmaskin finns det flera faktorer att överväga:

Kommer lösningen att bidra till en bättre arbetsmiljö?

En diskmaskin som är effektiv och lätt att använda kan bidra till en bättre arbetsmiljö för ditt kökspersonal. Genom att minska behovet av manuell diskning och optimera arbetsflödet kan en väl vald diskmaskin öka produktiviteten och minska stressen i köket. Dessutom kan maskiner med bullerdämpande funktioner och energisparlägen förbättra arbetsmiljön ytterligare.

Är den enkel att använda?

Enkel användning är en viktig faktor att tänka på när du väljer en diskmaskin för din verksamhet. Maskinen bör vara intuitivt utformad och enkel att lära sig för din personal för att minimera risken för felaktig användning och driftstörningar. Fundera också på om maskinen erbjuder användarvänliga funktioner som enkla knappar, tydliga instruktioner och lättillgänglig service och support.

Kan den hantera din belastning?

En av de första sakerna att tänka på är diskmaskinens kapacitet. Behöver du en maskin som kan hantera en stor mängd tallrikar, glas och bestick under en hektisk kvällsservice? Eller är din restaurang av mindre skala och behöver en mindre maskin som ändå kan leverera snabb och effektiv diskning? Välj en maskin vars kapacitet matchar din verksamhets behov för att undvika onödig väntetid och överbelastning.

Energi- och vatteneffektivitet

Att välja en energi- och vatteneffektiv diskmaskin är inte bara bra för din verksamhets ekonomi, det är också ett steg mot att minska din restaurangs miljöpåverkan. Kolla efter modeller med höga energiklasser och vattenbesparande funktioner för att minska dina driftskostnader och minska din klimatpåverkan.

Kostnad

Priset på en diskmaskin kan variera kraftigt beroende på modell, märke och funktioner. Innan du gör ditt val är det bra om du har gjort upp en budget och hittar en maskin som passar inom den. Kom ihåg att kostnaden för en maskin inte bara är dess initiala inköpspris, utan också dess långsiktiga driftskostnader för energi, vatten och underhåll.

Temperatur

Att välja en diskmaskin med rätt temperaturkontroll är avgörande för att säkerställa att dina tallrikar och redskap rengörs ordentligt och säkert. Se till att maskinen kan uppnå och bibehålla tillräckligt höga temperaturer för att döda bakterier och förhindra korskontaminering.

Är underhållet av maskinen enkelt?

Precis som med alla maskiner kräver diskmaskiner regelbunden underhåll för att fortsätta att fungera korrekt. Innan du väljer en modell, undersök hur enkelt det är att underhålla och rengöra den. Välj en maskin som är enkel att underhålla för att minska risken för driftstörningar och förlänga dess livslängd.

Hur snabba är diskcyklarna?

Även om det är bra att en diskmaskin är snabb, är det också minst lika betydelsefullt att den levererar en grundlig och hygienisk rengöring. Jämför olika modellers diskcykel för att hitta en balans mellan hastighet och effektivitet som passar din restaurangs behov.

Se vårt utbud på restaurangmaskiner.