När det kommer till att driva en restaurang, är det grundläggande att ha rätt utrustning för att smidigt och effektivt hålla igång verksamheten. En av de mest avgörande restaurangmaskinerna är en diskmaskin.

Många hotell och restauranger använder kommersiella diskmaskiner istället för att anställa en person för att diska. Varför då? Det finns gott om skäl till att det är en bra idé att välja en kommersiell diskmaskin för din restaurang.

För det första, den enorma fördelen med att investera i en kommersiell diskmaskin är tidsåtgången: Vanligtvis tar en diskcykel mellan en och fyra minuter.

Men det finns också andra fördelar som du kommer att kunna dra nytta av om du väljer att köpa en kommersiell diskmaskin. Dessa fördelar påverkar inte bara din verksamhet som helhet, utan också hur din restaurang uppfattas av kunderna.

Läs även: Hur fungerar en restaurangdiskmaskin?

Därför behöver du en diskmaskin till restaurang

Stor tillgänglighet av tallrikar, glas och köksredskap under hektiska perioder

Att investera i en kommersiell diskmaskin gör det möjligt att hålla ordning när det är lunchrusning. Detta eliminerar behovet av att leta efter rena tallrikar eller glas; kommersiella diskmaskiner säkerställer att det finns ett konstant utbud av glas, bestick och porslin, så att dina kunder inte behöver vänta på sina måltider och drycker.

Kommersiella diskmaskiner är effektiva

När det gäller diskning kan kommersiella diskmaskiner tvätta en stor mängd kastruller, tallrikar, glas och bestick samtidigt, jämfört med manuell diskning av kastruller. Detta ger personalen möjlighet att ägna tid åt andra aspekter av sitt arbete, istället för att behöva oroa sig för att diska för hand. Den enda manuella arbetskraften som egentligen behövs är att ta in och ut disken från maskinen när de har blivit ordentligt tvättade.

Kommersiella diskmaskiner sparar tid

En av de största fördelarna med att investera i kommersiella diskmaskiner är att de kan tvätta stora mängder disk på kort tid. Det innebär att det inte behövs någon väntan på rena kastruller. Jämfört med manuell diskning kan de tvätta mycket större mängder köksredskap i varje cykel. Detta tar bort en stressig uppgift från dina anställda och låter dem ägna mer uppmärksamhet åt sina andra uppgifter.

Kommersiella diskmaskiner hjälper till med livsmedelssäkerhet

En viktig aspekt för restaurangägare inom livsmedelsbranschen är att följa livsmedelssäkerhetsföreskrifterna från livsmedelsverket. Kommersiella diskmaskiner ser till att tallrikar, glas och bestick med mera tvättas och desinficeras i enlighet med dessa föreskrifter, så att mat och dryck som serveras är säkra för kunderna.

Hur vet man om man behöver en kommersiell diskmaskin?

Många restauranger serverar ett stort antal kunder dagligen. Det är viktigt att som restaurang kunna hålla jämna steg med denna efterfrågan. Den stora majoriteten av restauranger är utrustade med fackdiskhoar för att tvätta diskar och kastruller. Men detta ses vanligtvis som en backup och inte som det föredragna sättet att se till att kastruller, grytor och diskar desinficeras ordentligt.

Vanligtvis överstiger antalet kunder som restauranger får förmågan att diska manuellt. Och det innebär att det kanske inte finns tillräckligt med glas och tallrikar tillgängliga för dina gäster.

Kundnöjdhet är viktigt

När det gäller hygienstandarderna för din restaurang är kundernas åsikt avgörande. I själva verket kan bristen på rena tallrikar och bestick ha en enormt negativ effekt på återkommande affärer. Och kunder väljer alltmer restaurang baserat på frågor om hygien och renlighet.

Om de har haft en dålig upplevelse på en restaurang på grund av renheten på sina tallrikar, glas eller bestick är det mycket mindre troligt att de vill komma tillbaka. Det är därför investeringar i kommersiella diskmaskiner ger enorma långsiktiga fördelar för restauranger.

Läs mer om hygienkrav.