Möblering konferensrum? Oavsett om det är ett kort avstämningsmöte eller en heldagsworkshop, är mötesrummet en viktig plats där olika människor samlas för att samarbeta och fatta beslut. Att ha en inredning som fungerar för många olika typer av möten är därför avgörande för att skapa en produktiv och inspirerande miljö. Se våra konferensmöbler.

Inredning för stora mötesrum och konferensrum

För att skapa en trivsam möblering i ert konferensrum kan man addera växter, konstverk eller andra dekorativa föremål.

Belysning är en viktig faktor att tänka på – en kombination av naturligt ljus och lämplig belysning kan hjälpa till att skapa en trevlig stämning och främja produktiviteten hos mötesdeltagarna.

Det är också bra att välja bekväma stolar som är ergonomiska och stödjande för ryggen, speciellt för längre möten som kan ta flera timmar.

Buller och ekon kan vara distraherande och minska produktiviteten, så det kan vara värt att överväga att installera ljudabsorbenter som mattor, gardiner eller paneler på väggarna.

För att underlätta telefonkonferenser och fjärrmöten finns det mötesbord som har eluttag integrerade i bordsskivan. Det gör det enkelt att ansluta datorer och andra elektroniska enheter utan att behöva krångla med sladdar.

För att göra mötesrummet mer funktionellt kan man även tänka på att inkludera projektordukar och whiteboardtavlor. De är användbara för presentationer och brainstorming-sessioner. Glöm inte bort förvaring för pennor och papper också, det hjälper till att hålla rummet organiserat och gör det enklare att ta anteckningar.

Så här kan möbleringen se ut i ett konferensrum

Biosittning: Biosittning liknar biosalongen, där stolarna står i rader och alla riktas framåt mot en gemensam scen, talarstol eller skärm. Detta gör biosittning till det perfekta valet för större sällskap där deltagarnas fokus behöver riktas framåt mot en föreläsare eller en presentation. Det är ett bra val för konferenser, seminarier, eller andra evenemang där deltagarna behöver ta till sig information och vara uppmärksamma på en specifik plats eller person. Biosittningar skapar en fokuserad och professionell atmosfär som hjälper deltagarna att absorbera informationen och hålla sig engagerade.

Skolsittning: En sittning där deltagarna har tillgång till ett bord framför dem, vilket gör det möjligt för dem att använda anteckningsblock eller datorer. Detta gör det till ett utmärkt val för större sällskap där fokus behöver riktas framåt samtidigt som möjligheten till anteckningar är nödvändig. Skolsittningar är särskilt lämpliga för föreläsningar och utbildningar där deltagarna behöver ta till sig information och samtidigt kunna göra anteckningar för att stödja sin inlärning.

U-sittning: U-bord är ett bra val för brainstorming-sessioner och diskussioner där gruppdeltagarna måste ha möjlighet att interagera med varandra under mötet. Denna typ av möblering är också fördelaktig för möten där det finns flera talare och interaktion mellan talarna och deltagarna är nödvändig. U-bord är också en utmärkt lösning för möten med en interaktiv workshop, där deltagarna kan använda bordsytan för att samarbeta och skissa på projekt eller idéer.

Behöver ni inredningshjälp för att inreda ert konferensrum eller kontor, kontakta då AZ Design.