Skrivbord som kändisar använder

Ditt skrivbord är platsen där du spenderar så många timmar per dag. Det är viktigt för dig men kommer förstås inte minnas av många andra människor. Det finns dock arbetsbord som har gått till historien. Det beror inte så mycket på hur de är designade utan mer på vem som arbetat vid bordet. När kontorsmöbler har använts av folk som satt sitt avtryck i historien så minns vi även deras bord.

Kändisars skrivbord är uppenbarligen viktigare än okända människors datorbord. Vi tar en titt på 5 kända skrivbord som du kanske aldrig har funderat på tidigare…

  1. Albert Einsteins skrivbord

Hur såg skrivbordet som tillhörde en av världens smartaste människor ut? Einstein hade ett gammeldags skrivbord av trä. Det var alltid fullt av papper, böcker och så har du kanske sett bilder där han sitter framför den svarta tavlan där olika ekvationer har skrivits med krita.

Här får vi allt säga att detta är ett bevis på att man kan vara väldigt kreativ trots oreda på skrivbordet, men du kanske inte ska testa det hemma!

  1. Hemingway stod gärna upp och jobbade

Det sägs att författaren Ernest Hemingway tyckte om ståbord. Han hade förstås inte ett elektriskt skrivbord för de fanns knappast då han satt och skrev sina böcker. Han ska ha föredragit att jobba i sin bokhylla. Mellan böcker och manuskript hade han en liten plats för sin skrivmaskin på en hylla. Där kunde han stå och skriva verken som idag anses vara klassiker inom litteraturen.

Om du drömmer om att bli en klassisk författare så behöver du inte stå och skriva i din bokhylla. Du kan skaffa ett bra skrivbord och lyckas lika väl på detta vis. Men ta inspiration från de stora författarna. Hemingway brukade stå och skriva vid ett öppet fönster. Placera ditt skrivbord nära ett öppet fönster så att du också kan känna vinden blåsa in över ditt tangentbord.

  1. Thomas Edison hade ett tungt skrivbord med lådor

Den store uppfinnaren Edison hade ett ordnat skrivbord med gott om skrivbordsförvaring i små lådor. I Edisons arbetsrum så samlade han både material för research och nya uppfinningar och priser och utmärkelser han vunnit.

Skrivbordet var av trä med en massiv ram. Själva skrivbordsytan var inte särskilt stor och utöver många små lådor fanns det också fack att lägga papper i. Under bordet hade Edison stora lådor vid varje sida om sin arbetsstol. Förvaring tycks ha varit ett viktigt tema för denna uppfinnare…

  1. Stephen Hawkins gillade prylar

På Stephen Hawkins skrivbord fanns det en massa prylar som antagligen var till för inspiration. Hans dotter ska ha sagt att pappans skrivbord skulle kunna lära andra något om hur man kan jobba vid ett arbetsbord. Han hade bland annat en liten plastfigur med en helikopter i toppen och en kristallglob med ordspråket “det som är essentiellt är inte synligt för blotta ögat”.

Utöver detta hade Hawkins kontor många bilder och böcker och inte bara på själva skrivbordet.

  1. Walt Disney

Walt Disney är fadern till kända seriefigurer som Musse Pigg och Kalle Anka. Han jobbade i sitt kontor från 1940 fram till sin död år 1966. Disneys kontorsinredning var modern och strömlinjeformad. Designen togs fram av Kem Weber som också tog hand om designen av Disneys första studio för tecknad film.

VAD KAN VI LÄRA OSS AV KÄNDISARS SKRIVBORD?

Efter att ha tagit en titt på 5 kända skrivbord så kan vi konstatera att det egentligen inte finns någon regel för hur skrivbordet ska se ut för att du ska lyckas. Det tycks handla mer om att lyssna på den egna intuitionen för att det ska bli rätt.

Om du gillar att stå upp och jobba behöver du ett bra bord för detta. Om du behöver ha mycket prylar omkring dig på jobbet så är många lådor och hurtsar en god investering. Materialet på bordet kan också få betydelse för känslan du får vid det. Idag finns det så smarta kombinationer som vi säkerligen kommer att se när det pratas om framtidens kända skrivbord!