Hur stort parasoll ska man ha? Antalet restauranger och kaféer ökar stadigt, och för att sticka ut och vara framgångsrik är det viktigt att skapa ett unikt koncept och en välkomnande dekoration. En uteservering är alltid populärt och eftertraktat av kunderna. Med tanke på rökförbudet och människors önskan att sitta utomhus, särskilt under sommaren, är det nödvändigt att ha en utomhusplats i din verksamhet och se till att det finns bekväma utemöbler och bekvämt skydd mot väder och vind.

Parasoller är definitivt den mest populära produkten för utomhusutrymmen. Att inkludera parasoller i din restaurang är ett måste då de är både funktionella och bidrar till en elegant inredning. Genom att ha parasoller skapar du en trevlig och skyddad miljö för dina gäster samtidigt som du tillför en touch av stil till utomhusområdet.

Så stort parasoll ska du ha

Bordsstorlek = Parasollstorlek

2-sits = 2m

4-sits = 2m & 2,3m

6-sits = 2,7m & 3m

8-sits = 3m

10-sits = 4m+

Vad ska jag tänka på när jag väljer parasoll?

Först och främst, om din restaurang verkar under både sommar och vinter, rekommenderar vi att du investerar i ett parasoll med inbyggda värmare. Detta kommer att säkerställa att dina kunder inte blir kalla under kyligare väder och kan njuta av din restaurang fullt ut.

När det gäller färgvalet för ditt solskydd, avråder vi från att välja nyanser som orange och gult. Anledningen är att dessa färger kan locka till sig insekter och bin till din restaurang, vilket kan vara störande för dina kunder.

Det är bättre att välja färger som inte har samma attraktionskraft för insekter och skapar en mer behaglig miljö för alla som besöker din restaurang. Våra parasoller kommer i färger som grå, sand och svart.

Vad ska jag leta efter?

När du överväger vilket parasoll du ska välja, finns det några egenskaper att tänka på:

Storlek och form: Välj en storlek och form som passar dina behov, oavsett om det är rund, fyrkantig eller rektangulär.

Materialval: Ta hänsyn till vilket material du föredrar för ramen och stolpen på parasollet, såsom stål, aluminium eller trä, beroende på dess hållbarhet och estetiska utseende.

Typ av parasoll: Bestäm vilken typ av parasoll som passar bäst för din plats – fristående, överhängande konsol, lutande eller väggmonterad.

Tillbehör: Överväg vilka tillbehör som är tillgängliga för parasollet, som infravärmare, lampor, högtalare eller en kåpa, för att skapa en mer bekväm och praktisk upplevelse.

Fixering: Ta hänsyn till om parasollet kommer att ha en permanent eller icke-permanent bas för att säkra det på plats.

UV-skydd och vindmotstånd: Kontrollera parasollets UV-skyddsfaktor för att säkerställa att det ger tillräckligt med skydd mot skadlig solstrålning. Dessutom bör du fundera kring parasollets övergripande vindmotstånd för att säkerställa att det är stabilt och kan stå emot starka vindar.