Ett skrivbord med t-stativ tar mindre utrymme under skrivbordet

Kika under bordet och se om det finns ett t-stativ där. Det kan vara en bra sak för det finns flera goda anledningar till att välja skrivbord med t-stativ!

Det är lätt att glömma bort hur det ser ut under bordet. Du fokuserar på saker som om du vill ha höj- och sänkbart skrivbord, om det ska passa in i hörn och hur stor bordsskivan ska vara. Men har du betänkt hur stativet under bordet ser ut. Det kan vara så att du borde välja ett skrivbord med t-stativ.

Vi tar en titt på de fördelar som finns med skrivbord med t-stativ för att du ska kunna komma fram till om det här är rätt form för dina behov på arbetsplatsen.

ETT SKRIVBORD MED T-STATIV TAR MINDRE PLATS PÅ GOLVET

Skrivbord med t-stativ har en form som gör att du får mer plats på golvet under bordet. Det beror på att du istället för fyra punkter med fyra ben har två ben som står på två längre fötter som ser ut som medar. Fötterna är plana och ligger tätt mot golvet och det gör att ytan blir större.

Det här gör att det kan bli lättare att inreda med skrivbord med t-stativ. Det går ju bra att rada upp dem precis som du kan göra med andra bord. Men du får inte en massa ben att slå i med kontorsstol och dina egna ben längs med långbordet. Mycket praktiskt och faktiskt något som gör att den här typen av skrivbord är så versatila.

KONSTRUKTIONEN ÄR STABIL OCH TRYGG

Ett t-stativ är mycket stadigt. Medarna under bordet löper ju i stort sett hela bordslängden fast på golvet. Det är svårt att tippa den här typen av bord. Särskilt när stativet är gjort av en metall och har justerbara fötter under medarna som ligger mot golvet.

T-stativet är ett mycket bra val för robusta skrivbord som ska användas länge och av många. De kan ju användas från två håll och som sagt för att bygga långbord. Det gör att de passar lika bra på din arbetsplats hemma som på kontorslandskapet bakom skärmvägg eller grupper.

MER LUFT OCH BÄTTRE SIKT

Det blir också luftigare under bordet när stativet går ut mot sidorna. Det finns inget som hindrar på långsidorna. Om det är ett höj- och sänkbart skrivbord blir sikten under bordet mycket god då bordet är i högre position. Det kan göra stor skillnad till exempel på ett kontorslandskap där man bara använder bordsskärmar för att skilja mellan arbetsplatserna.

Den luftiga känslan innebär ju också att det faktiskt kan upplevas som trevligare att jobba vid bordet. Det finns ingen korsande struktur eller annat under bordet som samlar damm eller får saker att fastna.

GOTT OM UTRYMME FÖR BEN UNDER BORDET

Din ben får också gott om utrymme under ett bord med t-stativ. Du kan sträcka på benen och använda din kontorsstol på maximalt vis när det inte finns något att stöta i. Det här är förstås mycket skönt för dig som tycker om att vara väldigt rörligt vid och omkring ditt bord.

Ett skrivbord med t-stativ gör det också enklare att sitta flera omkring bordet. Det går att placera personer mitt emot och de kommer också att ha utrymme för dina ben. Det finns inga punkter vid bordets hörn där ben gör att man stöter i med fötter och ben. Det är mycket bekvämt.

ÄVEN MÖBLER KAN STÄLLAS UNDER BORDET

Den fria ytan under bordet ger gott om plats för hurtsar och andra möbler som kan passa in. Det gör att du kan få plats med mer på din arbetsplats. Istället för att ställa en hurts eller en hylla bakom dig mot en vägg kan du ha den under skrivbordet.

På ett kontorslandskap kan det här få stor betydelse. När ni har inrett med golvskärm mellan varje arbetsplats för att skapa rum är det ju viktigt att få plats med mer under bordet. På så vis kan varje medarbetare få mer plats för förvaring vid den egna arbetsplatsen.

Mer yta under bordet kan också användas för enklare kabelhantering och planering av arbetsrum för flera medarbetare. Det blir mer estetiskt samtidigt som säkerheten kan höjas då man inte ställer saker som går att snubbla på över golv där folk rör sig.

PERFEKT FÖR HÖJ- OCH SÄNKBART SKRIVBORD

När ett bord ska vara höj- och sänkbart är t-stativet en fantastisk lösning. Hiss och motor kan placeras i benen. Sedan går det att veva bordsskivan upp och ned för hand med en vev eller med motor som finns i elektriska skrivbord.

I och med att det inte finns ett bordsben i hörnet på långsidan finns det plats för vev eller för en platta där du med knappar kan ändra ordets position. Det här gör att du verkligen får ut mesta möjliga av ytan under bordet och att du inte störs när du sitter vid långsidan.

Höj- och sänkbara skrivbord fungerar perfekt med t-stativ. De är vackra att se på och enkla att använda. Detta oavsett om du väljer skrivbord med vev eller elektrisk hiss.

EN ELEGANT FORM SOM PASSAR IN

T-stativet har en elegant form. Det är kanske inte det viktigaste men ändå något att ta upp. Oavsett om du inreder ett hemmakontor eller om du har ansvaret för kontorsinredningen på en större arbetsplats kommer estetiken att få betydelse.

Du vill ju att det ska se snyggt och ordnat ut. Med t-stativ får du möjlighet att inreda på ett klokt sätt. Du kan planera bättre för kontorsförvaring tack vare utrymmet under bordet. Och du drar nytta av att bordets form är så elegant.

Det här är ju också positivt för en arbetsplats där man ofta har besök. När kunder kommer för möten är det alltid en fördel att kunna sitta vid bord som ser attraktiva ut. Att de dessutom är enkla att justera och använda är också mycket bra.

T-stativ på ett skrivbord gör det lättare att skjuta in kontorsstolen

HÖG KVALITET ÄR BRA NÄR BORDEN FLYTTAS

Många upplever att det är enkelt att flytta på bord med t-stativ. Det är inte så svårt att få ett gott grepp. Om bordet dessutom håller hög kvalitet kommer stativet att klara av många flyttar. Det blir inte rangligt och det finns inte flera ben att hålla ordning på när bordet ska monteras ner och ihop igen.

Det här kan leda till att det håller längre. T-stativet är robust och ett mycket bra val då du vet att skrivbordet kommer att flyttas omkring och kanske monteras ner då och då.

LÄTTARE ATT STÄDA ARBETSPLATSEN

Städa måste vi göra men det är inte alltid så lätt på arbetsplatser där det finns mycket saker. Att komma åt under ett bord kan bli svårt då stativet är i vägen. Men ett skrivbord med t-stativ ger dig plats att sopa och torka av under bordet. Det är inte svårt och då blir städningen av.

Dessutom är höj- och sänkbara skrivbord med t-stativ väldigt smarta just med tanke på städning. Det går ju att höja bordet för att slippa böja sig nämnvärt när det ska torkas av under bordet.

På arbetsplatser där det finns städare som jobbar under arbetstid är det skönt att ha bord som gör det enklare att komma åt. Då kan städningen ske på ett smidigare sätt och bli klar snabbare. Stativet bör vara gjort av ett material som är lätt att hålla rent utan att skada. Därmed kommer själva medarna som ligger mot golvet också att förbli fräscha.

SUMMERING

Om du väljer ett höj- och sänkbart skrivbord lär det komma med t-stativ. Det här är en mycket praktiskt form som är fin att se på. Skrivbord med t-stativ kan också vara av intresse för fasta skrivbord just för att det rör sig om en så bra design.

Det här är stativ som står stadigt och som låter dig använda platsen under skrivbordet på ett flexibelt sätt. Dessutom är det många som tycker att skrivborden med t-stativ är finare att se på. De har en attraktiv design som passar mycket bra in på gemensamma arbetsplatser såväl som på hemmakontoret.