Vilka fördelar finns med fällbara bord

Det finns en rad olika fördelar med fällbord. Den här typen av bord ses ofta på arbetsplatser såväl som på serveringar där man behöver smidiga lösningar för att ge gäster sittplatser som är bekväma. Ett fällbart bord kan vara det bästa valet både då du är ute efter ett ståbord eller ett klassiskt runt bord till utomhusserveringen.

Vi ska ta en titt på fördelar med fällbord men först måste vi röna ut vad som menas med hopfällbart bord…

(läs mer: Så kan du använda fällbara bord)

VAD ÄR ETT FÄLLBORD?

Ett fällbord är ett bord vars ben på olika sätt kan fällas in så att det skapas en plan yta där du i stort sett bara har en bordsskiva att hantera. Ibland går det att vika den här ytan en gång till och då kommer fällbordet att vara väldigt praktiskt att förvara och flytta på.

Det är ganska vanligt att hopfällbara bord är gjorda av material med lätt vikt. Det kan vara en kombination av plast och aluminium eller lättare stålmaterial. Det finns design som gör det hur enkelt som helst att fälla ihop bordet med en hand.

Ibland får man räkna med viss montering då saker som ben kanske ska sättas i för att bordet ska kunna användas. Det här beror på vilken typ av fällbart bord det rör dig om. Populära varianter går snabbt att fälla upp eller att montera ner.

OLIKA TYPER AV FÄLLBORD:

FÄLLBORD MED OLIKA FORM

Du hittar fyrkantiga och runda fällbord. Det finns också unika fällbord som är halvcirkelformade eller som har en design som är gjord med tanke på hur du vill jobba vid bordet. De runda borden passar väldigt bra för större grupper som ska sitta tillsammans omkring borden.

Mindre runda fällbord är också praktiska för spontana möten där flera personer kommer att delta. Man får en fin känsla av gemenskap då man samlas runt ett runt bord. På grund av detta kan fällbara bord med rund form vara särskilt bra för möten och mässor där god kontakt är en fördel.

De rektangulära borden som kan fällas ihop kan också passa bra för olika tillfällen. De kan ställas upp i rad för att skapa långbord och kan användas som arbetsplatser på kontor. Nu gäller det dock att inse skillnaden mellan ett skrivbord och ett hopfällbart bord med samma form.

De hopfällbara borden är lättviktiga och kan inte jämföras med stabila höj- och sänkbara skrivbord som klarar av tyngden av kontorsmaskiner och mer. Rektangulära fällbara bord finns i olika storlekar. Beroende på hur man fäller in benen på dessa bord så kan det vara så att de ger extra mycket utrymme för benen under bordet.

Det finns förstås också fyrkantiga fällbara bord. De kan passa bra på serveringar där man vill ha snygga bord som ger gott om sittplats. Det går förstås att använda fyrkantiga bord i likhet med de som är rektangulära för att bygga långbord för bufféer.
Fällbara bord för uteserveringen är extra flexibelt

NÄR KAN ETT FÄLLBART BORD VARA ANVÄNDBART?

Ett fällbart bord kan man få användning av i olika sammanhang. Det kan till exempel vara bra att ha ett förråd med extra bord som är lätta att få in i förrådet. Om det är fällbord med hjul så är de ju också enkla att flytta på mellan rum även om de är lite tyngre.

När flera bord ska flyttas på kan man också använda en bordtransportörvagn. På denna är det enkelt att stapla bord som går att fälla ihop. Ett hopfällbart bord blir ju som en enkel platta och det kan även ha ett handtag som gör det enkelt att flytta bordet från transportvagn till golv.

TILLFÄLLEN DÅ ETT HOPFÄLLBART BORD ÄR ANVÄNDBART ÄR:

 • Vid event. Detta både då man vill sitta eller stå tillsammans omkring ett bord och då det behöver skapas långbord för gemensamma måltider.
 • När det kommer gäster. Det är viktigt att ha extra bord på en arbetsplats då det kommer gäster. Om en frilansare ska jobba i lokalerna under några dagars tid är det skönt att kunna ställa fram ett extra fällbart bord som är bekvämt att använda.
 • I konferensrum. Konferensrum som används för olika typer av möten och föreläsningar har ett stort behov av smarta bord. Med fällbara bord är det enkelt att möblera om och att skapa grupper med borden då det behövs. Det fällbara bordet är en självklar form av konferensmöbel!

Nu tar vi upp några allmänna fördelar med fällbord som kan vara bra att känna till oavsett om ni behöver extra rum i konferensrummet eller är ute efter restaurangbord som är enkla att flytta på.

 1. Enkel användning

Det är enkelt att använda ett fällbart bord. Det är ju bara att vika ihop det då det inte längre behövs eller tvärtom att fälla upp när bordet ska användas. Ett bra fällbord är enkelt att ställa fram då det inte väger för mycket och har en fällmekanism som är smidig.

 1. Lätt att transportera

När det går att fälla ihop ett bord så är det också lätt att få det med sig. Det får plats i bagaget på en vanlig bil eller så får man många med sig i en transportbil. Fällbord med handtag är lätta att placera i bagaget och enkla att plocka ur. De kan föras över på vagnar för att rullas fram till det rum där de sedan ska ställas upp.

 1. Många fina val av design och storlek

Idag finns det så många fina val vad gäller design och storlek på fällbord. Det är inte så att man måste nöja sig med ett standardmått. Om det ska vara en viss typ av bord med hjul som även ska kunna fällas ihop så finns detta här hos oss på AZ Design. Det går alltså att vara väldigt specifik med hur det fällbara bordet ska se ut och hur det ska fungera.

Dessutom går det att få bordsskivor i olika färg. Därmed kan du matcha ett hopfällbart bord med annan inredning som inte flyttas på. Det kan vara viktigt då du vill behålla en känsla av estetik på arbetsplatsen.

 1. Lätt att stapla

Att fällbara bord är lätta att stapla är som sagt bra då de ska transporteras. Men även då de ska förvaras. Om det inte finns något förrådsrum att förvara borden i är det fint att de kan staplas i ett hörn. Det gör att det ser mer ordnat ut och så vet man alltid precis var de där borden finns då de behövs.

 1. Passar många tillfällen

Det är smart att investera i ett gäng fällbord för de kan komma till användning vid så många olika tillfällen. Ett fällbart bord som behövs för den gemensamma middagen kommer lika väl till pass då det ska ställas upp en monter eller på annat sätt visas produkter i en lobby. Att ha tillgång till den här typen av bord är alltid en fördel!

 1. Ofta i lättskötta material

I och med att moderna fällbord är gjorda av lättskötta material så förblir de fräscha. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att hanteringen får betydelse. Det gäller att vara försiktig med delar som fällmekanism och att inte repa bordsytan som kan vara gjord av plast.

 1. Enkelt att få plats för fler

Finns det fällbord på plats så är det enkelt att få plats för fler. Detta oavsett om det handlar om ett möte eller en middag. Har ett fällbart bord en smart design så är det ju bara att bygga på ett långbord med detta. När man lägger en duk över bordet så syns det inte att det kanske har en design som påminner mer om ett skrivbord än om ett buffébord.

 1. Lätta att planera med

Har ni hopfällbara bord så är det enkelt att planera för olika event. Ni vet precis hur stora borden är och därmed går det snabbt att räkna ut hur många som kan sitta var. Detta oavsett om det gäller ett event som ska vara inomhus eller något som kommer att pågå utomhus.