5 problem ni löser med hopfällbart skrivbord

5 problem ni löser med hopfällbart skrivbord? Arbetsplatser behöver inredning som ger ett gott stöd för de unika behov som finns. På kontoret vill vi ha höj- och sänkbart skrivbordsmarta kontorsstolar och skärmväggar som ger arbetsro. Många gånger finns det också behov av mer bord-yta och av att kunna använda skrivbord på ett flexibelt sätt.

Det finns stora fördelar med hopfällbara skrivbord som kan användas för arbete såväl som för konferens och möten. De här borden är lätta att hantera och kan dessutom tas med till andra platser då ni ska informera om eller visa upp er verksamhet på en mässa.

Innan vi ser på 5 problem som ni kan lösa med hopfällbart skrivbord ska vi kika lite närmre på det vad det här bordet är och varför det är så fördelaktigt och viktigt att ha till hands.

VAD ÄR ETT HOPFÄLLBART SKRIVBORD?

Ett hopfällbart skrivbord är i grund och botten ett fällbart bord som går att vika ihop så att det blir till en platta. Benen kommer på något vis att gå att vika in under bordsplattan och det gör att du får en möbel som är så enkelt att förvara och flytta på.

Bra hopfällbara bord är enkla att vika ihop och att montera. Många gånger går det att fälla upp med ett enda grepp. Samtidigt kommer bordet att stå stadigt och ge minst lika fint stöd som ett vanligt skrivbord.

Ett hopfällbart skrivbord är ett utmärkt val för ett kontor. Det kan användas för mer än arbete. Restauranger och andra verksamheter kan också ha ett stort behov av fällbara bord för uteservering och fester. Dessutom är enklare fällbara bord av plast populära bland företag som behöver plats för varor på marknader och i andra sammanhang där det ska vara enkelt att ställa upp och plocka bort bord.

FÖRDELAR MED HOPFÄLLBART SKRIVBORD

Det finns många fördelar med ett hopfällbart skrivbord såväl som enklare fällbara bord. De är enkla att förvara och att ta med till olika platser. Dessutom är det här bord som är gjorda för att vara lätta att hålla rena. Trots detta kan ett fällbart bord fungera som ett robust konferensbord som står stadigt och säkert.

För företag som ofta har gäster är fällbara bord en viktig investering. De kan användas för allt från mer plats för folk att arbeta och mötas till plats för att ställa undan mat och annat som inte får plats på det vanliga bordet.

5 PROBLEM SOM NI LÖSER MED DET FÄLLBARA SKRIVBORDET

Med fällbara skrivbord går det att lösa en rad problem som kan uppstå på kontoret. Ofta är det först när ni står där utan bordutrymme som ni inser att det hade varit riktigt bra med ett eller flera fällbara bord. Så låt oss redan nu ta en titt på fem av de främsta problemen det fällbara bordet löser.

Läs vidare och fundera på om det inte vore smart att ha några redo för utmaningarna som med säkerhet kommer.

  1. Brist på utrymme

Finns det hjärterum så finns det plats för alla som ska vara med. Det är en fin tanke men om rummet är litet kanske det inte är så praktiskt att alltid har bord framme för många. När det plötsligt blir viktigt med fler bord är det bara att fälla upp dessa och ställa ut. Därefter kan de vikas ihop och placeras bakom en dörr eller i ett förråd.

Med brist på utrymme är det verkligen A och O att inreda med smarta möbler som är enkla att flytta och förvara. Dessa gör det möjligt för en liten arbetsplats att fungera på ett mycket flexibelt och klokt sätt.

  1. Ingen plats för frilansare

Det kommer frilansare som hjälper er med utvalda projekt under en viss period, men var ska dessa frilansare sitta? Ibland behövs det bord för kortare tidsperioder och då är det bra att kunna plocka fram ett hopfällbart skrivbord som håller hög kvalitet. En frilansare behöver ju ett stadigt bord och då är det fint att kunna erbjuda detta utan att det blir för krångligt.

För sporadiska kundmöten och arbetssituationer där det behövs mer bord är ett hopfällbart skrivbord lösningen på problemen. Det är riktigt smidigt att ha en lösning som inte behöver bli permanent och som inte innebär att arbetsplatsen för evigt måste ha det nya arrangemanget.

Måste en frilansare jobba i soffan?

Måste en frilansare jobba i soffan?

  1. Tråkig inredning på mässan

Inför mässan finns det mycket att tänka på. Ni har ordnat med presenter till besökare och nya potentiella kunder men var kommer ni att mötas? Ett vanligt bord som ni sitter vid och lägger ut saker på är givetvis bra att ha men det kommer antagligen också att behövas ett bra ståbord att samlas omkring.

Då ståbordet är fällbart är det enkelt att få med sig. Ni behöver inte förlita er på att det finns bra utrustning i mässans lokaler. Har ni de fällbara borden är det enkelt att inreda er plats på mässan precis så som ni vill ha den. Det här kan förbättra kundmöten avsevärt och också göra att er monter känns mycket mer inbjudande.

  1. Icke flexibelt konferensrum

När ett konferensrum ska användas för många olika typer av event är det viktigt att kunna ändra om. Tunga möbler som inte går att fälla ihop är inte alltid det bästa valet. Då ni kanske vill ställa in fler bord och skapa öar för intensivt teamwork kommer de hopfällbara borden att vara väldigt bra att ha.

När de inte används kan de ställas åt sidan så att det återigen blir mer plats på golvet. Det här är perfekt då det kan vara så att en viss konferens kommer att innebära olika typer av behov. Vissa möten kräver fler bord och andra mer plats på golvet. Det ordnar ni med fällbara bord på nolltid!

  1. Bristande plats för måltider

Om det inte finns plats på arbetsplatsen för gemensamma måltider och företagsevent är det bra att ha stödet i form av fällbara bord som ni plockar fram särskilt för detta. Kanske vill ni ställa ut ett långbord utomhus för sommarfesten och då är det skönt att ha hopfällbara bord som ni snabbt ställer upp.

5 problem ni löser med hopfällbart skrivbord

När fler ska äta tillsammans är det bra att ha matchande bord som med dukar ger en riktigt elegant känsla och stämning. Detta särskilt när det rör event då både anställda och kunder ska mötas för att jobba och äta tillsammans.

OLIKA TYPER AV FÄLLBARA BORD

Numera finns det en rad olika typer av fällbara bord som kan användas för olika sammanhang. Ett fällbart skrivbord kan fungera lika bra på kontoret som i konferensrummet eller till mässan. Det är klart att ni bör tänka på saker som storlek och vikt för att välja rätt typ av bord.

Utöver detta kan det vara bra att känna till några olika varianter av fällbara bord och hur de kan användas.

FORM PÅ DET FÄLLBARA BORDET

Något som kan skilja fällbara bord är formen de har. Det finns runda hopfällbara bord som passar mycket bra för måltider såväl som för möten. Stora runda bord är smarta när det ska ordnas med event där ni vill ha många människor runt varje bord. Den runda formen är särskilt bra för detta.

Mindre runda ståbord är perfekta för informella möten. Dessa kan ställas i receptionen och även användas under ett event eller en mässa. Runda bord ger en känsla av gemenskap som passar mycket bra för samtal.

REKTANGULÄRA FÄLLBARA BORD

Det här är standardformen på ett hopfällbart skrivbord. Det ser ut som helt vanliga skrivbord med skillnaden att det går att vika in benen under bordsskivan. Den här typen av fällbara bord är väl anpassade till långsmala bord. Det här är ett bra val då det är ont om plats på golvet.

Med rektangulära fällbara bord är det också enkelt att bygga på. Du kan ställa flera på rad för att få ett långbord eller bygga formen U för ett möte i konferensrummet. Beroende på hur benen på bordet är utformat kan den här typen av bord också ge gott om utrymme för benen vilket är uppskattat när många ska sitta runt bordet.

Det rektangulära fällbara bordet är ett mycket bra val då ni ska ställa fram en buffet. Det går att ställa hela vägen mot väggen för att ge mer plats på golvet. Med en duk över bordet går det att ställa in dricka och andra saker under det för att trevligare och mer städad miljö under gemensamma måltider.

5 problem ni löser med hopfällbart skrivbord

FYRKANTIGT FÄLLBART BORD

Den fyrkantiga formen är kanske inte lika vanlig men ändå en möjlighet. Den här formen tar lite mer plats än vad de rektangulära borden gör. Precis som rektangulära bord går det att rada upp fyrkantiga bord för att skapa långbord eller större öar av bord.

Mindre fyrkantiga fällbara bord kan fungera mycket bra då ni ska använda bordet för att visa upp produkter. Här är det förstås mycket viktigt att tänka på höjden på bordet så att det som visas upp på det syns ordentligt.

MED TANKE PÅ MATERIAL

Det kan också vara klokt att beakta materialet i ett hopfällbart bord. Beroende på hur det ska användas kan vissa material vara att föredra.

Exempel på material är:

PLAST

Plaster som polyuretan står emot vatten på ett väldigt effektivt sätt. Den här typen av bord är enkla att hålla rena och det är ju perfekt då de kommer att användas till exempel för servering av mat.

Moderna plastmaterial är slitstarka och de ser snygga ut. Den här typen av bord har ofta gummifötter som är skonsamma mot fina golv. De kan använda inomhus såväl som utomhus och gummifötterna gör att de inte glider omkring.

Plastbord kan vara lätta men det här beror lite på vad ben och vikmekanism är gjorda av. En stark konstruktion betyder dock inte att bordet blir väldigt tungt. Fällbara bord av plast kan absolut vara stadiga och robusta samtidigt som de är enkla att ta med sig.

FÄLLBARA BORD AV STÅL

De är väldigt snygga och kan ha en rad olika färger. Fällbara bord av stål är slitstarka och robusta. Precis som plastvarianter kommer de ofta med handtag som gör det lättare att flytta på bordet då det är hopvikt. Den här typen av bord kan vara perfekt för verandor och på trottoaren där man inte alltid kan lämna ett bord ståendes dygnet runt.

BORD AV ALUMINIUM

Bord av aluminium är starka och lätta. Det här materialet klarar av vatten utan att rosta och det är lätt att sköta om. Aluminiumbord kan också ha olika färger och detta är ett bra val då det krävs riktigt slitstarka bord som går att fälla ihop.

Aluminiumbord kan man använda inomhus och utomhus. I och med att materialet är så lättviktigt är det här också en bra lösning då det ska vara enkelt att få med borden till andra platser.

KOMBINATIONER AV METALL OCH TRÄ

Ett bra hopfällbart skrivbord är ofta gjort av en kombination av metall och trä. Bordsytan som är av trä känns attraktiv och trevlig att jobba på. Ben och vikmekanism av metall ger en stadighet som är viktigt. Bordsskivans yta är behandlad så att det går att ställa kaffekoppar på den utan att det blir märken.