Stapelbara eller fällbara stolar

I ett konferensrum behövs det konferensmöbler som möter krav om sittplats och komfort. Utöver ett stadigt konferensbord så behövs det givetvis bra konferensstolar. Många gånger inreds konferensrum med ett visst antal stolar som alltid står framme runt det huvudsakliga bordet. Sedan kan man ha stapelbara eller fällbara stolar för de tillfällen då fler behöver sitta runt och omkring bordet.

STAPELBARA STOLAR ÄR STADIGA OCH BEKVÄMA

En stor fördel med stapelbara stolar är att de är stadiga. Med en konstruktion som är gjord för att stå utan vingel så kan de vara mycket bekväma även för längre konferenser. Stapelbara stolar av metall är slitstarka och enkla att hantera.

När stolarna inte längre behövs kan de ställas undan i ett hörn där de staplas på höjden. Om det är stapelbara stolar av plast så är de ju lättviktiga. Det kan vara en fördel om det är många stolar som ska ställas undan och lyftas högt upp.

Plast kan också vara mycket slitstarkt och stadigt. Fast det gäller att tänka på känslan man får med stolarna. Om det ska vara en mer elegant känsla i konferensrummet så är det bättre att välja modellerna som är av metall och som har fina tyger och bekväm sits med stoppning.

FÄLLBARA STOLAR TAR MINDRE PLATS

En fördel med fällbara stolar är att de tar mindre plats då de läggs undan. Istället för att stapla 5 stolar på höjden så kan man få in många fler på samma utrymme. De fällbara stolarna kan också vara bekväma.

När det är så att man ofta behöver många sittplatser men samtidigt behöver ha rummet för annat när det inte är möte eller konferens kanske det blir bättre med de fällbara stolarna. Dessutom är den här typen av stol ett bra val då man ska ta möblerna med sig till annan plats.

Om det är så att stolarna från konferensrummet ofta tas ut till andra platser på kontoret och kanske vidare till event så kan den fällbara stolen rekommenderas varmt. Den är ju även enkel att få med sig i en bil eller mindre lastbil.

VIKTIGT MED RÄTT KÄNSLA I KONFERENSRUMMET

När ni inreder konferensrummet så är det viktigt att fundera lite på den känsla ni vill skapa i det. Det här kan få stor betydelse då ni ska hålla möten med samarbetspartners såväl som med kunder. Inredningen kommer att säga något om er som företag.

Det är viktigt att hålla en viss linje men också att tänka på komforten. Om det är så att ni inser att stapelbara stolar blir bekvämare än de som är fällbara så kan det vara värt att satsa på dessa.

Sedan är det förstås ingen som säger att ni inte kan ha extra fällbara stolar i ett förråd då det verkligen inte går att få in tillräckligt många stapelbara stolar i mötesrummet. När det ofta blir tillfällen då fler ska sitta tillsammans är det inte så dumt att ha båda typerna i ett förråd och i konferensrummet. För det är inte säkert att det alltid finns stjärterum bara för att det finns hjärterum.