När det är varmt ute vill man gärna ha kalla drycker, och för det behöver man is. Istället för att frysa vatten i små plastlådor kan man använda en ismaskin som gör det snabbt och enkelt. Här förklarar vi varför en ismaskin är bra.

Se alla våra ismaskiner från NTF.

Vad är en ismaskin?

En ismaskin är en maskin som tillverkar is. Den har en vattentank och ett kylsystem som drivs av el. Den gör is snabbt och kan göra mycket is på kort tid. När den inte används tar den inte mycket plats eftersom den oftast är kompakt. Det vanligaste är att dela in ismaskiner i två olika kategorier, iskrossmaskin och iskubsmaskin.

Hur fungerar en ismaskin?

En ismaskin är enkel att använda. För att producera is fyller du helt enkelt vattentanken med vatten, startar sedan maskinen och låter den utföra sin arbetsprocess. Med hjälp av det inbyggda kylsystemet kyls vattnet ner tills det fryser och bildar isbitar.

Många ismaskiner har en imponerande kapacitet och kan producera upp till 70 isbitar på en enda timme. För att underlätta övervakningen av processen kan vissa modeller vara utrustade med ett fönster i locket som gör det möjligt för användaren att enkelt se när isen är klar.

När isen är färdig kan du antingen använda den direkt för att kyla drycker eller mat, eller så kan du flytta den till frysen för senare användning.

Läs även: Vad måste man tänka på vid köp av ismaskin?

Vad är en frys med ismaskin?

Det finns även frysar med inbyggd ismaskin. De fungerar på samma sätt som en vanlig ismaskin, men du behöver inte köpa en separat maskin eftersom den redan är inbyggd i frysen.

När använder man is?

Is kan användas för att kyla drycker, flaskor och mat. Det är bra att ha is när du har gäster eller när du vill ha en kall dryck.

Att ha en ismaskin har flera fördelar:

  • Alltid är tillgängligt: Du kan alltid ha is redo för att kyla dina drycker.
  • Gör mycket is snabbt: Maskinen kan göra mycket is på kort tid.
  • Enkel att använda: Det är enkelt att använda en ismaskin.
  • Hygieniskt: Ismaskinen ger färsk och ren is.
  • Sparar pengar: Att göra egen is är billigare än att köpa färdig is.
  • Bra för små kök: Ismaskinen tar inte mycket plats och är bra för små kök.