Det första en besökare till ert företag verkligen lägger märke till är er entré och reception. Det sägs att en reception är företagets ansikte utåt och det kan stämma. Därför är det viktigt att investera tid och tanke i hur en receptionsdisk ska se ut och placeras.

Här ska vi gå igenom viktiga punkter att tänka på när det blir dags att välja receptionsdisk och inreda receptionen. Detta rum kan vara avgörande för en bra start eller en mindre lyckad kontakt med gäst och kund.

RECEPTIONSDISK MED SNYGG DESIGN

En receptionsdisk är en central möbel i receptionen och bör ha en smakfull design som passar med övrig stil i rummet. Formen kan vara rund, fyrkantig eller hög och avlång. Även en liten receptionsdisk kan ha en imponerande design.

En inbjudande receptionsdisk gör att gäster snabbt får en bra känsla och kan få hjälp. Designen kan också underlätta omedelbar kontakt med receptionisten, precis som i en butik.

GOD KOMMUNIKATION I EN TREVLIG MILJÖ

Det är viktigt att receptionsdisken står rätt och att rummet har god akustik. Med smarta ljudabsorbenter blir det lättare att höra personalen och rummet känns mer förtroligt. En snygg väggabsorbent kan bidra med en internationell känsla och stärka det professionella intrycket.

Kommunikation handlar inte bara om ljud. En receptionsdisk ska underlätta kommunikation och ha rätt storlek. Ibland kan en mindre receptionsdisk vara bättre för att inte dominera rummet, men vid hög aktivitet kan en större vara nödvändig.

För att skapa en hemtrevlig miljö kan man använda krukor och konstväxter strategiskt i receptionen.

ENKELT FÖR RECEPTIONISTER ATT JOBBA

Receptionisten behöver en behaglig arbetsmiljö. Ljudabsorbenter i rummet underlättar telefonsamtal och samtal med gäster. Receptionisten bör kunna växla mellan att sitta och stå, med ett ergonomiskt skrivbord och en ergonomisk kontorsstol. Flexibilitet är viktig för att receptionen ska ge ett gott stöd.

RÄTT STORLEK PÅ RECEPTIONSDISKEN

Hitta rätt storlek på receptionsdisken efter rummets storlek och antalet personer som ska jobba bakom disken. En gigantisk butiksdisk passar inte i ett litet rum, och man kan inte jobba för trångt bakom disken.

Vilken färg och design önskas på receptionsdisken

FÄRGER OCH DESIGN SOM UTTRYCKER ERT VARUMÄRKE

Välj färg på receptionsdisk och möbler utifrån er företagsprofil. En neutral färg som matchar andra receptionsmöbler är ofta bra. Kontakta oss på AZ Design för hjälp att välja rätt. Materialval påverkar också känslan i receptionen.

GODIS, INFORMATION OCH MER

För att skapa god stämning i receptionen kan presenter till gäster vara trevligt, som företagsgodis i glasskålar och reklampennor. Sköna loungesoffor är också viktigt för att besökare ska kunna vänta bekvämt.

Fundera på hur receptionen kommer att användas och välj möbler därefter. Belysning och glasväggar kan också påverka stämningen.

MED TANKE PÅ KOSTNADER FÖR ATT INREDA RECEPTIONEN

Det går att välja en billig receptionsdisk som är funktionell och ser bra ut. Men när man inreder en reception bör pris inte vara huvudfokus. Det finns prisvärda receptionsmöbler av hög kvalitet. En funktionell receptionsdisk kan användas för mer än att ta emot gäster, så tänk på detta när du ser på pris och inredning.

Bra att veta

Arbetsmiljöverket har riktlinjer kring ergonomi på arbetsplatser, vilket kan inkludera utformning och användning av receptionsdiskar.

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (RISE) kan ha testat möbler för säkerhet och hållbarhet, vilket kan vara relevant vid val av receptionsdiskar.

Konsumentverket kan ha råd om säkerhet och kvalitet vid köp av möbler, inklusive receptionsdiskar.

Folkhälsomyndigheten har information om hur man kan skapa rörelse och lagom belastning för sina arbetstagare, vilket är viktigt vid utformning av arbetsplatser som inkluderar receptionsdiskar.

Dessa källor kan ge dig värdefull information och riktlinjer för att optimera användningen av en receptionsdisk och säkerställa en ergonomisk och säker arbetsmiljö.