Om du söker efter en bekväm soffa att slappna av i under sommaren, då ska du kolla på soffor för utomhusbruk. Vi erbjuder ett brett sortiment av soffor och soffgrupper i olika material, färger och designer. Oavsett vilken inredningsstil du har på din uteplats, har vi många alternativ av soffor att välja mellan.

Vilka soffor är bäst för utomhusbruk?

Beroende på hur du planerar att använda din utomhussoffa och var du tänker placera den, finns det olika faktorer att överväga när du väljer den perfekta soffan. En trädgårdssoffa är en tidlös utemöbel som kan bli en prydnad i din trädgård, särskilt om den dekoreras med färgglada kuddar.

Valet av material påverkar vilken modell av soffa, bänk eller fotpall som passar dig bäst. Det är viktigt att överväga hur mycket tid du vill lägga på skötsel och underhåll av utemöblerna, hur de ska förvaras under vintern och vilket syfte de ska fylla. Här är några fördelar och nackdelar med olika material att tänka på:

  • Konstrotting: Ett underhållsfritt material som passar för moderna soffor och loungegrupper. Tål att stå ute hela sommaren och är lätt att flytta på.
  • Gjutjärn: Ett klassiskt material för trädgårdsbänkar som är tungt och stabilt. Kräver rostskyddsbehandling och målning för att undvika rost.
  • Aluminium: Lätta möbler med en ren och modern design. Underhållsfria och enkla att flytta på.
  • Plast: Väderbeständigt och lätt att rengöra. Lätta att flytta och ofta stapelbara.
  • Trä: Kräver viss skötsel för att hålla i många år. Behöver tvättas och oljas regelbundet, men kan vara mycket tåliga om de sköts på rätt sätt.

Tänk också på

Utöver fördelar och nackdelar med olika material finns det också andra faktorer att ta hänsyn till när man väljer utomhusmöbler. Tänk på storlek och form, och hur möblerna kommer att passa in på din uteplats eller i trädgården. Fundera även över vilken typ av kuddar och dynor som passar till din utomhussoffa eller bänk, för att ge extra komfort och stil.