Finns det något särskilt man bör ha på skrivbordet för att det ska gå bättre på jobbet? Självklart! Ett skrivbord kan vara en fantastisk plats att jobba på och bidra till kreativitet och produktivitet. Vad har framgångsrika personer på sina skrivbord? Här är några ledtrådar att titta närmare på: skrivbord.

ANTECKNINGSPAPPER ÄR FORTFARANDE POPULÄRT

Trots att skärmar tar mer plats gillar vi fortfarande att anteckna på papper med en vanlig penna. Framgångsrika personer har ofta post-it-lappar redo för påminnelser och idéer, placerade på bordet, datorskärmen eller kanske på väggskärmen. Dessa färgglada lappar inspirerar och hjälper till att hålla fokus.

KALENDER FÖR PLANERING

En kalender är ett måste, antingen en bordskalender eller en stor bok för detaljerad planering. Framgångsrika individer håller ordning på sina dagar och uppgifter med ett bra system.

PENNOR FÖR ATT MÄRKA VIKTIGA SAKER

De som gillar att anteckna använder ofta färgglada pennor för att markera viktiga texter. Det är ett enkelt sätt att komma ihåg information bättre.

HÖRLURAR FÖR FOKUSERAD ARBETSMILJÖ

För att skapa en fokuserad arbetsmiljö har framgångsrika personer ofta hörlurar på sitt skrivbord. Dessa används för musik, poddar eller tydliga telefonsamtal.

EXTRA HÅRDDISK FÖR BACKUP

På ett skrivbord hos en produktiv person hittar du oftast en extra hårddisk för viktiga backuper. Det är avgörande för projektframgång att säkerhetskopiera information.

LADDARE OCH UTTAG FÖR LADDNING

Med flera mobila enheter är laddare och smidiga uttagslösningar en självklarhet. Det är ett tecken på effektivitet att hålla prylarna laddade och redo.

BRA SKRIVBORDSBELYSNING

En bra skrivbordsbelysning är en viktig del av arbetsmiljön för framgångsrika personer. Det minskar problem som huvudvärk och ögonbelastning.

 

Bra att veta

Arbetsmiljöverket ger riktlinjer för ergonomi på arbetsplatser, inklusive användning av höga stolar.

RISE har utfört tester på möbler för säkerhet och hållbarhet.

Möbelfakta tillhandahåller kvalitets- och miljömärkning för möbler, med information om barstolar.

Konsumentverket erbjuder råd om säkerhet och kvalitet vid köp av möbler.