Vad har man på skrivbordet

Finns det något särskilt man bör ha på skrivbordet för att det ska gå bättre på jobbet? Det är klart att det finns det! Ett skrivbord kan vara en fantastisk plats att jobba på och något som bidrar till kreativitet och produktivitet. Kan vi hitta ledtrådar på borden som tillhör folk som lyckas lite bättre på jobbet?

Alla har vi unika behov och tankar omkring vad vi behöver ha på ett skrivbord men visst kan du kika lite närmre på kollegor som är duktiga. Notera vad som ligger framme, hur de gör med skrivbordsförvaring och om det finns annat som de inreder sitt skrivbord med.

Här ska vi kika på några kända saker som folk som lyckas på jobbet brukar ha på sina skrivbord. Läs vidare och se om det är något som fattas på ditt arbetsbord…

ANTECKNINGSPAPPER ÄR FORTSATT I ROPET

Att skärmar skulle ta över allt var en framtidsutsikt som inte helt har infriats. Vi gillar fortfarande att anteckna på papper med en traditionell penna. Folk som är produktiva har ofta post-it-lappar redo på sina skrivbord.

Dessa klistrar de upp med påminnelser, idéer och annat direkt på bordet, på datorskärmen eller kanske på den väggskärm de har alldeles intill sitt arbetsbord. Den här typen av färgglada lappar både inspirerar och manar på.

DET FINNS ALLTID EN KALENDER PÅ PLATS

Det kan vara en bordskalender eller kanske en större bok som man kan bläddra i. När det finns mycket att planera så kan det röra sig om en almanacka där varje dag har en hel sida. Den som lyckas på jobbet har mycket att stå i och då behövs det ett bra system för att hålla ordning på dagar och uppgifter.

Om du har en arbetskamrat som verkligen är en stjärna så kan du lita på att det här är en person som har en kalender nära till hands. Om den inte finns på skrivbordet så finns den i mobiltelefonen eller kanske i molnet.

PENNOR FÖR ATT MÄRKA UT VIKTIGA SAKER

Den som tycker om att anteckna har också pennorna som det går att märka text med. Med neonfärger så används dessa för allt från att studera svåra texter till att belysa det viktigaste på de post-it-anteckningar som finns på skrivbordet.

Det här är ett enkelt sätt att komma ihåg saker och ting lite bättre. När en mening om att göra det ena eller det andra syns i rosa färg så glömmer du inte bort!

HÖRLURAR ÄR ETT TECKEN PÅ PRODUKTIVITET

När vi jobbar på gemensamma arbetsplatser går det inte alltid att spela musik som alla vill höra eller ha andra typer av ljud som passar alla i rummet. Men musik och annat som vi lyssnar på är viktiga redskap för att jobba på ett kreativt och produktivt sätt.

Det är på grund av detta som de som lyckas väl på jobbet ofta har ett par hörlurar på sitt skrivbord. Dessa kopplas med eller utan sladd till datorn eller mobilen. På så vis kan man köra poddar eller musik på Spotify eller genomföra telefonsamtal som är fokuserade och tydliga.

EN EXTRA HÅRDDISK FÖR BACKUPS

Ta en titt på skrivbordet där en duktig person som lyckas med sina uppgifter jobbar. Du bör finna en extra hårddisk som ligger någonstans på bordet. Kanske är den placerad på en hylla men den finns där för att rymma viktiga backuper. Folk som driver projekt framåt vet att det är viktigt att spara information. Detta görs inte sällan med separat hårddisk eller med ett USB-minne.

LADDARE OCH UTTAG FÖR LADDARE

Personen som använder sig av en eller flera mobila enheter för att kommunicera och kreera har också laddare till dessa. Utöver laddare lär det finnas en smart lösning för uttag för laddning. Kanske finns de direkt på bordet eller alldeles intill. Den som jobbar kreativt och produktivt är bra på att hålla sina prylar laddade så att de alltid är redo att användas.

BRA SKRIVBORDSBELYSNING ÄR GARANTERAT EN DEL AV INREDNINGEN

Sist men inte minst ska vi nämna att god skrivbordsbelysning också är ett tecken om att personen som sitter vid bordet lyckas med sina uppdrag. Bra belysning gör ju att du ser bättre och att du slipper problem som huvudvärk för att du blir bländad eller måste anstränga ögonen.