I dag är det väldigt vanligt att marmorskivor säljs tillsammans med bordsstativ i gjutjärn för att skapa en fransk ”bistro” känsla. Detta är vanligt både för inne och utemiljö när det gäller restauranginredning. Bordsskivor i marmor, då vanligtvis i carrera marmor tillverkas i Italien på beställningen, leveranstid ca 5 veckor. Kontakta oss om ni är intresserade av dessa borden.

Vad är marmorskivor?

Marmorskivor är skivor som är tillverkade av marmor – en naturlig sten som utvunnits från berggrunden. Marmor är en kalksten som består av kristaller av kalciumkarbonat och kan vara i olika färger och mönster beroende på vilka mineraler som finns i stenen.

Används ofta som en dekorativ yta i hemmet eller i kommersiella byggnader, och kan användas för exempelvis bänkskivor, golv, väggar, trappor och andra ytor. Marmor har länge varit en populär materialval på grund av dess eleganta utseende och hållbarhet. Marmor kan ha en blank yta eller en mer matt yta beroende på hur den behandlats.

Marmorskivor är vackra men också relativt dyra och kräver lite extra omsorg och underhåll jämfört med andra material som används för liknande ändamål. Det är viktigt att undvika repor, fläckar och vätskor som kan skada ytan på marmorn. Det är också viktigt att rengöra marmorn regelbundet med rätt rengöringsmedel för att bevara dess glans och utseende.

Vart kan man använda marmorbord?

Bord med marmorskivor kan användas på många olika platser där man vill ha en elegant och hållbar yta. Här är några exempel på platser där bord med marmorskivor kan användas:

  1. Hemmet: Bord med marmorskivor är vanligtvis en populär val för matsalsbord, soffbord, sidobord och konferensbord i hemmet. De kan ge en lyxig känsla till vilket rum som helst, inklusive matsalen, vardagsrummet och sovrummet.
  2. Restauranger och kaféer: Bord med marmorskivor kan användas i restauranger och kaféer där man vill ha en elegant och sofistikerad atmosfär. De är vanliga att använda för matsalsbord, barbord och cafébord.

Se vårt utbud på bordsskivor.