Höga stolar och höga pallar? Några höga hästar kan vi inte erbjuda och vi sitter heller inte på några. Däremot har vi höga stolar och då när man tänker på stolar som brukar finnas i barer. Och som vanligt med vårt sortiment kan du få de i olika designer, färger och materialval. Och naturligtvis olika höjder, även om man brukar kalla det som är mycket lägre för pallar.

Vad räknas som höga stolar?

En hög stol är en stol som har en högre sits än en vanlig stol (självklart?) vanligtvis är sitsen placerad mellan 65-75 centimeter över golvet. Detta gör att stolarna passar bättre för bord eller köksöar med en högre höjd än normala bord, som används för att stå vid eller arbeta vid. (läs mer: Vilken höjd på barstol?)

Höga stolar finns i olika stilar och material, såsom trä, metall och plast, och kan också ha olika funktioner och egenskaper, till exempel fotstöd och justerbara höjder. Höga stolar är ett vanligt inslag i barer , restauranger, caféer och i hemmet vid köksöar eller högre bänkskivor. En hög stol är också vanligtvis stabil och robust för att ge stöd till personen som sitter på den.

Vilket material ska man välja?

Det finns flera material som är lämpliga för höga stolar, och valet beror på flera faktorer, såsom stolens stil, användningsområde, estetik och personliga preferenser. Här är några vanliga material som används för höga stolar:

  1. Trä: Trä är ett populärt material för höga stolar på grund av dess naturliga utseende, hållbarhet och styrka. Trästolar kan vara massiva eller tillverkade av laminat eller faner, och det finns många olika träslag att välja mellan, inklusive ek, valnöt och lönn.
  2. Metall: Metallstolar kan vara tillverkade av stål, aluminium eller gjutjärn, och de är ofta robusta, tåliga och lätta att rengöra. Metallstolar kan också ha moderna eller industriella utseenden som passar bra i kök och barer.
  3. Plast: Plaststolar är lätta, tåliga och enkla att rengöra, vilket gör dem till ett populärt val för höga stolar i offentliga miljöer som skolor, sjukhus och restauranger. Ofta finns de i många olika färger och former och är mycket prisvärda.