Avstånd mellan bord och stol? En normal sitthöjd för restaurangstolar är ca 45 cm. Medans för barstolar är den mest normala sitthöjden 75 cm (fasta barstolar), vilket passar väldigt bra i de flesta barmiljöer. För att veta vilken sitthöjd som är den mest lämpliga för sina barstolar kan man mäta avståndet mellan barstol och underkant på barskivan/bordsskivan. Minsta avstånd som rekommenderas är 25 cm, men bäst vore att ha ca 30-40 cm för att gästen lätt skall kunna sätta sig och att det skall kännas riktigt bekvämt.

Varför är det viktigt att tänka på avstånd mellan bord och stol?

Att tänka på avståndet mellan bord och stol är viktigt för flera olika anledningar. För det första kan ett felaktigt avstånd orsaka hälsoproblem som ryggsmärta eller nackspänningar. Rätt avstånd mellan bord och stol är viktigt för att säkerställa en ergonomiskt korrekt kroppshållning och för att undvika hälsoproblem.

För det andra är rätt avstånd viktigt för bekvämligheten. Om avståndet mellan bord och stol är för litet kan det bli obekvämt att äta eller arbeta vid bordet. Om det är för stort kan det bli svårt att nå saker på bordet och det kan även orsaka att man riskerar att tappa saker på golvet när man sträcker sig.

Slutligen, rätt avstånd mellan bord och stol är också viktigt för att skapa en estetiskt tilltalande inredning. Om avståndet inte är rätt kan det påverka utseendet på rummet och göra det mindre attraktivt.

Sammanfattningsvis, tänk på avståndet mellan bord och stol för att säkerställa en ergonomisk, bekväm, säker och estetiskt tilltalande inredning.

vilka verksamheter måste tänka på detta?

De flesta verksamheter som har möbler, särskilt matsals- och kontorsmiljöer, bör tänka på avståndet mellan bord och stol. Detta inkluderar restauranger, kaféer, kontor, hotell, skolor, sjukhus och andra offentliga platser där människor sitter vid bord och stolar.