Klappbord brukar ibland förväxlas med ett klaffbord. Speciellt när man söker på klappbord får man förslag på att det skall heta klaffbord istället. Men det rör sig om två skilda bordstyper. Ett klaffbord är det bordet som har klaffar som kan fällas upp för att få en större bordsyta. Ett klappbord där fäller man ihop hela bordet. Så en viss skillnad mellan dem. Nedan följer en närmare beskrivning. Se alla bord i vårt sortiment.

Vad är ett klappbord?

Ett klappbord är en typ av bord som är lätt att fälla ihop och förvara på grund av sin hopfällbara design. Klappbord är vanligtvis tillverkade av lätta material som plast eller aluminium, vilket gör dem lätta att transportera och hantera. De är också praktiska eftersom de kan användas både inomhus och utomhus och är perfekta för små utrymmen.

Klappbord finns i olika storlekar och former och kan vara runda, fyrkantiga eller rektangulära. De kan användas för många olika ändamål, inklusive matbord, arbetsbord, eller som extra ytor för olika aktiviteter. Eftersom de är hopfällbara kan de lätt förvaras i garderober, skåp eller andra utrymmen när de inte används, vilket gör dem idealiska för små lägenheter eller utrymmen där det finns begränsat med utrymme.

Läs mer: Så kan du använda fällbara bord

Klaffbord eller klappbord

(på bilden ser du klappbord och klappstol)

vad är ett klaffbord / slagbord?

Ett slagbord är en typ av bord som kan fällas ihop på mitten för att ta upp mindre utrymme när det inte används. Slagbord är vanligtvis tillverkade av trä eller metall och kan användas som matbord, arbetsbord, eller extra yta för olika aktiviteter.

Det som skiljer ett slagbord från andra hopfällbara bord är att slagbord har en platta som kan vikas upp och ner i mitten av bordet, vilket gör att båda sidorna kan fällas ner och tas upp minimalt med utrymme vid förvaring. När det är uppfällt fungerar slagbord precis som ett vanligt bord och kan användas för många olika ändamål.

Slagbord är populära för användning i små utrymmen, där det inte finns tillräckligt med plats för ett permanent bord, som i en studio, lägenhet eller mindre rum. De är också populära för användning i trädgårdar, på balkonger och på campingplatser, eftersom de är lätta att transportera.