När många vill komma in samtidigt kan det bli rörigt. För att undvika kaos och styra köandet kan köstolpar vara till stor hjälp genom att ge tydliga riktlinjer för väntande gäster.

Som ägare till restaurang, butik eller evenemangslokal är det viktigt att använda köstolpar för att organisera köer. Genom att dra rep mellan stolparna kan du skapa effektiva gångar och entréer, och undvika förvirring och oordning.

KÖSTOLPAR FÖR EN ORDNAD KÖ

En välorganiserad kö skapar lugn och ro. I Sverige följer vi ofta köregler noggrant. Med köstolpar slipper du frågor och trängsel, och de fungerar bra för alla åldrar.

Barn kan ibland försöka ta sig förbi repen, men vuxna hjälper till att hålla ordning.

INTE BARA PÅ RESTAURANGER

Köstolpar är användbara även i butiker, på mässor och vid stora evenemang. Under Coronapandemin blev behovet av att hålla avstånd tydligt, och köstolpar hjälper till att skapa säkra och ordnade köer.

De gör väntan trygg och möjliggör enkel information till alla från olika vinklar.

GODA KOMBINATIONER AV SKYLTAR OCH STOLPAR

Att använda köstolpar med skylthållare är en smart lösning. Skyltar kan ge information om vad som händer i slutet av kön, vilket minskar behovet av att tränga sig fram för frågor. De kan också innehålla kontaktinformation och göra väntan mer intressant.

VIKTIGT MED STADIG KONSTRUKTION

Köstolpar måste stå stabilt för att klara trycket. De bör ha stadiga baser som inte blir vingliga, särskilt när barn drar i repen eller lutar sig mot stolparna.

OLIKA TYPER AV BAND OCH REP

Valet av band och rep påverkar köupplevelsen. Vackra röda rep ger en klassisk känsla, medan praktiska band som rullas ut ger flexibilitet i avståndet mellan stolparna. Färgen kan matcha evenemangets tema eller företagsprofil.

VILKEN KÄNSLA GER KÖAVSKILJAREN?

Köstolpar som köstolpar med guldkula och flätat rep skapar en lyxig känsla. Kombinerat med en matta kan det göra väntan extra festlig och stilfull.

Köstolpar fungerar utmärkt för såväl festen som till många olika event

Köstolpar kan ge känslan av fest och premiär!

SUMMERING

Köstolpar och rep hjälper till att organisera köer och göra väntan smidigare. Med snygga köstolpar och matchande band kan det till och med kännas lyxigt att stå i kö till din restaurang eller ditt evenemang.

 

Bra att veta

  • Folkhälsomyndigheten: Erbjuder riktlinjer för säker hantering av trängsel och köer för att skydda folkhälsan.
  • Svensk Handel: Ger vägledning för effektiv butikshantering och kölösningar, med fokus på kundservice.
  • Transportstyrelsen: Tillhandahåller information om säkerhet och logistik, användbar vid planering av kö- och avskiljningssystem.