Köstolpar i krom med röda rep ger en lyxig känsla

När folk inte förstår var de ska stå då de väntar kan det bli kaos och det här löser ni snabbt med köstolpar som kan användas för att dirigera de som väntar i rätt riktning.

Det blir lätt rörigt när många vill komma in samtidigt. Även om vi givetvis vet att det inte fungerar med alla på en gång och att det kommer att bli panik har vi som människor en tendens att ändå försöka ta oss fram. Då kan köstolpar komma som räddare i nöden. Det är dessa stolpar som med rep klart och tydligt visar oss var vi ska gå och stå då vi väntar!

Som restaurang-, butik-, eller evenemangslokalsägare behöver du köstolpar för att visa gäster hur de ska röra sig då de väntar. Genom att dra rep mellan stolparna skapas gångar. Ibland räcker det med en enkel gång och matta för att skapa en entré. Ibland behövs det gångar som cirklar sig fram mot ingången.

Se till att köavskiljarna finns på plats i god tid för att slippa allt tråkigt som kan hända när folk försöker ta sig fram och inte förstår hur kön är tänkt att fungera.

KÖSTOLPAR FÖR EN ORDNAD KÖ

En ordnad kö är samma sak som lugn och ro. I Sverige är vi duktiga på att följa regler och direktioner. När vi ser att man ska gå i en viss gång så gör vi det. Det här är ganska lustigt att se. När en nöjespark är tom så kommer folk ändå att gå runt i kösystemet istället för att krypa under avskiljarna!

Det betyder att du med köstolpar genast visar hur folk ska köa. De kommer inte att behöva fråga och ingen behöver bråka med någon annan om vem som kom först. Det fina är att det här fungerar så bra för alla åldrar.

Redan i tidig ålder förstår vi vad som menas med stolpar och rep som visar gångar att gå i. Det är bara väldigt små barn som får för sig att ta sig under eller över rep. De blir snabbt förmanade av vuxna som respekterar ordningen.

INTE BARA PÅ RESTAURANGER

Det är inte bara på populära restauranger som det finns behov av smarta kösystem med köavskiljare. Faktum är att man kan behöva dessa i butiker, på mässor och när det kommer att bli många människor på samma plats.

Butiksägare har löst problem med ungdomar som bråkat om plats vid godisdisken på detta vis. Vid mässor är det verkligen skönt att låta folk köa sig in när det blir stort tryck. Detsamma kan sägas för biografer då en film har premiär eller inför konserter då alla vill komma in på en gång.

Idag är vi ju också mer medvetna om att det kan finnas ett behov av att inte stå för nära varandra. Det är en trist lärdom vi fick under Coronapandemins start år 2020. Det är givetvis en fördel med smarta köstolpar och rep då du vill öka avståndet. Det går ju att göra gångarna lite vidare samt att lägga ut markering för var varje väntande gäst bör stå.

Det här är system som skapar säkerhet och som gör att det känns tryggt att vänta. I och med att stolparna och repen inte är så höga är det ju inte svårt att se vad som händer med kön. När det behövs information är det enkelt att ge den till alla som väntar från olika vinklar.

Känslan med köavskiljare med rep är luftig och när det hela planeras på rätt sätt är det ingen som känner sig instängd eller stressad. Det är ju lätt att komma ur kön om man vill det då det inte rör sig om faktiska väggar mellan gångarna.

GODA KOMBINATIONER AV SKYLTAR OCH STOLPAR

Något som kan vara spännande är att använda köstolpar som inkluderar skyltar. Det går att köpa vackra skylthållare till köstolpar som är gjorda för detta. På skylten kan det finnas information om vad som kommer att ske i slutet av kön så att den som väntar kan förbereda sig.

Det är alltid smart att ge information som de som väntar kan tänkas fråga om. Det gör att färre personer känner behovet av att tränga sig fram i kön för att bara ställa en fråga. Dessutom kan dessa skyltar ha kontaktinformation. Då behöver personer inte störa andra längre fram genom att armbåga sig fram med sin fråga.

Skyltar ger de väntande något att se på. Här kan det finnas intressant information om menyer och annat som gör att det inte blir så jobbigt att vänta. Inför en film eller teaterföreställning kan skyltarna ge mer information om föreställningen vilket gör det hela ännu mer spännande och intressant.

VIKTIGT MED STADIG KONSTRUKTION

När ni ska ställa upp stolpar med rep och skyltar för en kö är det viktigt att de kommer att klara trycket. Även om ni skapar vida gångar och gästerna beter sig på ett bra sätt är det alltid så att man på något vis kommer åt de där stolparna.

Köstolpar bör stå på stadiga baser som inte blir vingliga. Det finns lite olika varianter och även om de är tyngre och större ska det inte vara för svårt att flytta på dem. Ni ska ju kunna flytta på stolparna för att ändra om i kösystemet och kanske öppna upp för en ny gång.

När du skapar köavskiljning för familjer är det här extra viktigt. Barn kan ju dra i rep och kanske luta sig mot stolpar. Då måste dessa stå tryggt så att de inte faller över barn eller andra som väntar.

OLIKA TYPER AV BAND OCH REP

Det kan vara bra att tänka på den effekt olika typer av band och rep mellan stolpar för kösystem kan ge. Ett vackert rött rep som är flätat ger ju en klassisk känsla. Det känns nästan lite lyxigt att stå och vänta när man omges av den här typen av glänsande rep.

Det finns också smarta band som sitter inrullade i ett fäste som sätts ihop med stolpen. De ser inte lika eleganta ut men är förstås otroligt praktiska. Med dessa går det ju bra att skapa justerade avstånd mellan stolparna. Det är bara att dra ut så långt som behövs i enlighet med det antal meter som finns i rullen.

Genom att välja rätt färg går det också att ge de som väntar en tydlig avgränsning som relaterar till det event som de väntar på. Kanske väljer ni en färg som stämmer väl överens med er företagsprofil eller så blir det något klassiskt som rimmar väl med händelsen. Det går också att variera. När det väl finns köstolpar är det inte svårt att beställa olika typer av band för olika typer av evenemang.

VILKEN KÄNSLA GER KÖAVSKILJAREN?

Något som är bra att tänka på är vilken känsla köavskiljaren ger. Det här får betydelse för den atmosfär som skapas redan då folk väntar på att få komma in. En köstolpe med guldkula ger ju en elegant och lyxig känsla. När den kombineras med ett flätat rep som glänser så känns det genast som premiär.

Det blir en lyxig känsla med köstolpar och matta som gör det ännu tydligare hur man ska gå. Just mattan är ett måste då det kanske ska tas bilder från kön. Det ser mycket finare ut då folk kommer gående på en röd matta. Kommer det viktiga gäster som ni vill visa lite extra respekt är det här ett bra val.

Köstolpar fungerar utmärkt för såväl festen som till många olika event

Köstolpar kan ge känslan av fest och premiär!

SUMMERING

Det går att skapa smarta kösystem med köstolpar och rep eller band. Det här är system som gör att ni slipper kaos när folk måste vänta på att få komma in. Systemen för kö kan också användas för att ge mer information när folk ändå väntar. Om det är vackra köstolpar och fina band som matchas med mattor kan det till och med kännas lite lyxigt att stå i kö för att komma in till er restaurang eller event av olika slag.