Karmstolar – Äldre utemöbler? Karmstolar; stolar som passar i de flesta sammanhang. För offentlig miljö, i en restaurang, på en uteservering, konferens, i hemmet. Var helst du behöver sitta så passar stolen. Dessutom ger karmen en fördel för de som är äldre. Det är både lättare att sätta sig i stolen och inte minst att resa sig upp. Att våra kramstilar dessutom finns i olika material, stoppade för en bekväm sittning samt med ett antal olika trevliga designer att välja på gör inte saken sämre. Så är du intresserad av vårt utbud så går du vidare hit.

Vad är en karmstol?

En karmstol är en typ av stol som kännetecknas av dess höga ryggstöd och armstöd som sträcker sig ner till sätet och bildar en ”karm”. Karmstolen är vanligtvis en sittmöbel som används för att skapa en bekväm sittplats i hemmet eller på kontoret, och den kan ha olika utföranden beroende på stolens stil och ändamål.

Traditionellt har karmstolen tillverkats av trä och varit en mer dekorativ stol med detaljerad snideri och textilklädsel, men det finns också moderna versioner av karmstolen som kan vara gjorda av andra material såsom plast eller metall.

I vilka verksamheter passar ”äldre utemöbler”?

Karmstolar / äldre utemöbler passar bra i olika verksamheter där man vill skapa en bekväm och avslappnad miljö för att sitta ner och koppla av. Här är några exempel på verksamheter där karmstolar kan vara lämpliga:

  1. Restauranger och kaféer: Karmstolar passar bra runt ett matbord eller för en avslappnad och bekväm sittplats i en kafé- eller restaurangmiljö. De kan även vara ett sätt att ge en viss karaktär till restaurangen eller kaféet, beroende på stolens stil och design.
  2. Hotell och lobbyer: Skapa en bekväm sittplats i hotell- eller lobbymiljöer för att välkomna gäster och skapa en avslappnad atmosfär. De kan på samma sätt användas i hotellrum för att ge gästerna en extra bekväm sittplats.
  3. Vänterum och lounge-områden: Karmstolar kan användas för att skapa en bekväm och avslappnad atmosfär i vänterum, lounge-områden och andra offentliga utrymmen där människor behöver en bekväm sittplats.
  4. Kontor och arbetsplatser: Exempelvis i ett avslappnat mötesrum eller en lounge-område. De kan också användas som en sittplats för gäster eller klienter som besöker kontoret.