Hur gör man varm choklad i kastrull? Ingenting slår värmen från en kopp varm choklad under vintermånaderna, och vad är bättre än att tillaga den i en kastrull på spisen? Denna enkla metod kräver endast några få ingredienser som förmodligen redan finns i ditt kök. Du behöver bara mjölk, socker, kakaopulver, en skvätt vaniljextrakt och en mjölkchoklad. Följ dessa steg så kommer du snabbt att kunna njuta av en utsökt mugg varm choklad som värmer både kropp och själ.

Vilka ingredienser behövs för att göra varm choklad?

Mjölk: Oavsett vilken typ av mjölk du har kommer det att fungera i detta recept. Man kan använda vanlig röd mjölk eller mellanmjölk. Ta det du har tillgängligt.

Kakaopulver: Var noga med att använda osötat kakaopulver för bästa resultat.

Strösocker: Du kan anpassa mängden socker i receptet efter din egen preferens.

Mjölkchoklad (valfritt men rekommenderas): Fazer eller Marabou mjölkchoklad kaka, men du kan använda vilken typ av mjölkchoklad som helst.

Salt: En nypa salt förstärker chokladsmaken och balanserar sötman i receptet.

Vaniljextrakt (valfritt men rekommenderas): Det är valfritt, men rekommenderas att använda vaniljextrakt eftersom det ger extra smak till varm choklad.

Så hur gör man det i en kastrull?

Så hur tillreder man en varm och läcker kopp choklad i en kastrull? Det är faktiskt ganska enkelt att göra från grunden! Börja med att hälla 1 kopp mjölk i en rymlig kastrull och tillsätt kakaopulver, socker och en nypa salt. Vispa ingredienserna tills de är väl blandade och bildar en slät smet. Sedan är det dags att röra i resten av mjölken.

Värm upp blandningen över spisen tills den blir varm och se till att den inte kokar. Ta sedan bort kastrullen från värmen och tillsätt mjölkchokladen. Rör ordentligt tills chokladen smälter och blir helt blandad med mjölken. För en extra touch kan du även vispa i lite vaniljextrakt, men det är helt valfritt och beror på din personliga smak.

Här är några extra tips att tänka på: Se till att vara försiktig när du värmer upp den varma chokladen för att undvika att den kokar över. Om du föredrar en rikare smak, kan du använda en mörk eller halvsöt choklad istället för mjölkchoklad. Det ger en intensivare och fylligare smakupplevelse.

 

RELATERADE PRODUKTER