Kontorsmöbler för hemmet? Vad ska man ha i hemmakontoret? Vår vardag ser annorlunda ut numera tack vare pandemin, det nya inne har blivit så kallad ”hybridarbete” vilket innebär att man jobba på kontor och i hemmet. Här samlar vi lite tips du kan fundera över när du ska köpa kontorsmöbler för hemmet.

Så ska du tänka när du väljer kontorsmöbler för hemmet

Skapa en unik arbetsyta

Det absolut viktigaste med ett hemmakontor är att skapa en unik och avgränsad fysisk yta för arbete. Även om du inte har möjlighet för ett separat rum för kontoret kan du enkelt skapa en specifik yta avsedd för arbete. Arbetsplatsen behöver inte vara stor, men ska kännas som en dedikerad mini-kontorsmiljö, du kan exempelvis använda ljudabsorbenter eller rumsavskiljare. Detta kommer öka din produktivitet och skapa en tydlig gräns mellan arbete och fritid.

Prioritera ergonomiska kontorsmöbler

När du jobbar hemifrån är det lätt att glömma betydelsen av en ergonomisk arbetsställning. Undvik att sitta böjd över matbordet eller lägga dig i soffan med laptopen. Investera i ergonomiskt anpassade möbler för att skapa en hälsosam och bekväm arbetsmiljö. Se till att skrivbordet är i rätt höjd och köp en ordentlig skrivbordsstol som är justerbar, ergonomisk och utformad för skrivbordsarbete.

Ha en organiserad arbetsplats

För att öka produktiviteten och minska stressen är det viktigt att ha en effektiv och organiserad arbetsplats. Undvik att ha papper och sladdar utspridda på skrivbordet genom att använda smarta förvaringslösningar såsom korgar, lådor och tidningshållare. Öppna hyllor kan vara både funktionella och dekorativa om du använder fina mappar och korgar. Genom att skapa en ordningsam och harmonisk arbetsplats kan du minska distraktioner och fokusera på det du behöver göra.

Använd lämplig belysning

Rätt belysning är viktig för att din arbetsplats ska vara funktionell och behaglig. Undvik att sitta i ett mörkt hörn genom att hänga upp en taklampa vid skrivbordet och använd en skrivbordslampa som lyser upp ditt arbete. Belysningen kan också påverka din hälsa, så se till att använda en belysning som inte skapar reflekterande skuggor eller anstränger dina ögon.