Hur hittar jag mitt Herman Miller modellnummer? Att köpa en Herman Miller stol är en betydande investering. Därför är det nödvändigt att först se till att den är äkta. Ett snabbt och pålitligt sätt att göra det är att kolla varumärkesetiketten längst ner på varje stol eller modellnumret på sätets undersida.

När du väljer att investera i en Herman Miller stol är det också bra att kunna känna igen en äkta stol från en falsk.

Etiketten

För att kolla om din stol är äkta, ska du titta efter etiketten som sitter på undersidan av sätet. Om den är äkta ska det stå ”Herman Miller” på etiketten. Alla stolar kommer med ett äkthetsintyg, och vissa har även en medaljong som bekräftar deras äkthet.

På stolar brukar den ofta sitta på undersidan av sätet och det identifierar den som en äkta Herman Miller produkt.

Om du inte hittar etiketten på undersidan, behöver du inte oroa dig. Det finns flera andra sätt att avgöra om stolen är äkta.

Designen

Herman Millers stolar har en modern och snygg design som är ganska unik jämfört med andra. Dessa stolar är gjorda för att hålla i upp till tio till femton år vilket är en lång tid! De är stabila och starka, särskilt basen på stolen, så du behöver inte oroa dig för att de ska gå sönder.

Om du känner att strukturen verkar svag, men etiketten är där och stämmer överens med rätt information, så kan det vara något som behöver fixas.

Dessa stolar är verkligen välgjorda. Materialet känns av hög kvalitet, hållbart och som om det är gjort med riktigt skickligt hantverk.

Komforten

Herman Miller är noga med detaljerna, särskilt när det gäller komforten. När du sitter i stolen, ger den dig ergonomiskt stöd? Det ska den nämligen göra. Dessa stolar är kända för sin komfort och det skulle vara väldigt svårt att kopiera dem.

Läs mer: Vilken Herman Miller stol ska du välja?