Hur fungerar höj- och sänkbart skrivbord? Den här typen av skrivbord är precis som det låter höj- och sänkbart. Den möjliggör för människor att arbeta antingen sittandes eller stående. Samtidigt som den har en hel del hälsofördelar eftersom man kommer i bukt med det långvariga sittandet.

Innan man köper ett höj- och sänkbart skrivbord vill man gärna vet hur den fungerar. Om du är en av dem som är intresserad av att veta hur ett justerbart skrivbord fungerar har du kommit rätt. Samtidigt kan det hjälpa dig i valet och kvalet.

Det finns två typer av höj- och sänkbart skrivbord som fungerar på olika sätt

Ett höj- och sänkbart skrivbord är ett skrivbord som är format för att användas när du står upp då det kan justeras till olika höjder för att hitta den perfekta arbetsställningen för dig. Men innan vi går in på hur ett fungerar, är det bra att veta att det faktiskt finns två huvudtyper av skrivbord baserade på mekanism:

  1. Manuella höj- och sänkbara skrivbord
  2. Elektriska höj- och sänkbara skrivbord

Hur fungerar manuella skrivbord?

Manuella höj- och sänkbara skrivbord är den vanligaste och mest budgetvänliga typen av ståbord. De har inga elektriska motorer eller komponenter därav det billigare priset. I stället justerar man skrivbordets höjd manuellt. Beroende på vilket manuellt höj- och sänkbart skrivbord man väljer kan det fungera lite olika. Exempelvis finns det som justeras med hjälp av en vev, andra med en knopp och vissa med gascylinder.

Hur fungerar elektriska skrivbord?

Det elektriska höj- och sänkbara skrivbordet är den mest populära typen eftersom de är lätta att använda och justera. Dessa skrivbord finns i en mängd olika stilar och prisklasser. Med en enkel knapptryckning kan du justera skrivbordets höjd automatiskt, så att du enkelt kan skifta från sittandes arbete till stående (eller tvärtom). Höjden kan justera för att passa alla. Spelar ingen roll om du är längre eller kortare än genomsnittet, du kan anpassa skrivbordet efter din längd.