Hur bygger man en soffa av lastpallar? Att återanvända saker är något bra när man har ett hus. Du kan ta något som andra tycker är skräp och göra det till något värdefullt. Trä är ett fantastiskt material att återanvända. Pallar är en av de material som inte får tillräckligt med uppmärksamhet, men de kan enkelt återanvändas. Du kan ofta få tag på dem gratis från skrotplatser eller affärer som säljer byggmaterial. Fråga runt innan du köper dem till ditt projekt.

Vad är en pallsoffa egentligen? En pallsoffa är en soffa som är gjord av pallar. Pallar är platta träkonstruktioner som används för att bära och skapa en enkel platt yta för transport. De används oftast för att hantera apparater, byggmaterial och stora mängder varor.

Vanligtvis tänker man inte ens på att använda en pall till något annat än att kasta bort den. Men att återanvända pallar är faktiskt ett smart sätt att skapa möbler som både är prisvärda och ser fantastiska ut. Du kan skapa möbler som ger ditt hem karaktär utan att det behöver kosta en förmögenhet.

Så bygger du en enkel soffa av lastpallar

Du behöver:

  • Lastpallar
  • En borrmaskin.
  • En skruvdragare och skruv.

Först väljer du vilken lastpall som ska användas som ryggstöd och sätter den åt sidan. Placera därefter två lastpallar ovanpå varandra för att skapa en bekväm sittyta. Om du känner att en sitthöjd på 30 cm + sittdynans höjd är för litet kan du placera ytterligare en pall på höjden eller tjockare dynor för att höja sitthöjden.

Sedan är det dags att skruva ihop dem. Det är bra att använda en borrmaskin och förborra hål för skruvarna, på så sätt undviker du att pallen spricker. Placera den tredje pallen bakom sittdelen och skruva fast ryggstödet. Nu är soffan färdig.

Vill du ha en större soffa? Då är det bara att ta fram fler lastpallar och skruvar, det finns egentligen inga begränsningar, du kan göra en divansoffa av lastpallar, en schäslong, ja i princip allt.

Denna video guide för att bygga en pallsoffa visar alla steg du behöver följa.

Välj rätt kuddar

Se till att skaffa sittdynor och ryggkuddar som passar storleken på din pallsoffa. Det är viktigt att de är tillräckligt stora för att täcka hela sätet och förhindra att du känner av springorna mellan brädorna. Dessutom bör de vara tillräckligt tjocka för att ge stöd åt ryggen utan att du känner brädorna mot den. Välj ett tyg som är både starkt och mjukt för optimal komfort.