Skillnaden mellan barpall och barstol

Ska ni inreda med barstolar eller kanske med barpallar i er bar? Vad är egentligen skillnaden mellan dessa höga stolar? Det ska vi ta en titt på i detta inlägg så att ni kan fatta rätt beslut! Med rätt stolar i baren så kommer gäster att trivas mycket bättre och dessutom kan god design för barens sittplatser göra livet lättare för de som jobbar i lokalen.

BARSTOLAR OCH BARPALLAR FÖR BAREN OCH STÅBORD

Till att börja med ska vi betona att både barstolar och barpallar kan användas i baren såväl som vid ståbord. Därmed är de ett bra val även för platser där man inte serverar några alkoholhaltiga drycker.

På kontoret där man har ståbord för möten och kanske i receptionen är det inte så dumt med högre stolar av detta slag. Den som inte vill stå upp under hela mötet såväl som den som väntar i receptionen uppskattar att ha en lämplig stol vid det höga bordet.

BARSTOLEN HAR ETT RYGGSTÖD

Den stora skillnaden mellan barstolar och barpallar är ryggstödet. En barstol har ett ryggstöd som man kan luta sig mot. Det gör också att man får en annan typ av design som ser annorlunda ut. Det påverkar ju känslan man har runt en bardisk eller vid ett ståbord.

Tänk på att ett mindre utrymme kan kännas ännu mer trångt om du ställer in barstolar med höga ryggstöd. Det blir mycket luftigare känsla utan ryggstöden och så får du ju bättre sikt på detta vis.

BARPALLAR HAR INGET RYGGSTÖD

En barpall är alltså en högre pall. Här får du inget ryggstöd att luta dig mot. Det betyder också att viss komfort försvinner. Dels så är det ju skönt att kunna luta sig tillbaka i en stol och dels kan man vilja hänga upp jacka och väska på en barstols baksida.

Om du använder barpallar så bör det finnas smarta klädhängare så att folk får ett alternativ till ryggstödet i detta syfte. Det finns modeller där ryggstödet är lite lägre och då kanske man får en kompromiss som kan fungera.

Ett lägre ryggstöd kan man ju hänga en jacka över utan att den sveper i golvet som på en lägre stol. Dessutom kan det lägre ryggstödet vara smart då det ändå krävs lite mer stöd för ryggen än vad en vanlig barpall kan erbjuda.

VÄLJ RÄTT MODELL FÖR ERA BEHOV!

Nu har du de viktigaste punkterna för vad skillnaden mellan barstolar och barpallar är. Utöver det att du ska tänka på hur ett ryggstöd påverkar utrymme och användarvänlighet så är det förstås viktigt att betänka var stolen ska stå.

Om du är osäker på vad som kommer att fungera bäst så kan du alltid kontakta oss på AZ Design. Berätta mer om hur du har tänkt använda den höga stolen och för vilka typer av möten eller servering.

Vi kan visa dig fina alternativ i olika material. Material får nämligen också betydelse för hur bekvämt det kommer att bli med barstolar såväl som med barpallar!