BARSTOLAR OCH BARPALLAR FÖR BAREN OCH STÅBORD

Ska ni inreda med barstolar eller kanske med barpallar i er bar? Vad är egentligen skillnaden mellan dessa höga stolar? Det ska vi ta en titt på i detta inlägg så att ni kan fatta rätt beslut!

Med rätt stolar i baren så kommer gäster att trivas bättre och god design för barens sittplatser kan göra livet lättare för de som jobbar i lokalen.

På kontoret där man har ståbord för möten och kanske i receptionen är det inte dumt med högre stolar. Den som inte vill stå upp under hela mötet eller väntar i receptionen uppskattar att ha en lämplig stol vid det höga bordet.

BARSTOLEN HAR ETT RYGGSTÖD

Den stora skillnaden mellan barstolar och barpallar är ryggstödet. En barstol har ett ryggstöd som man kan luta sig mot, vilket ger en annan design och påverkar känslan vid en bardisk eller ståbord.

I mindre utrymmen kan barstolar med höga ryggstöd kännas trängre. Utan ryggstöd blir det mer luftigt och bättre sikt.

BARPALLAR HAR INGET RYGGSTÖD

En barpall är en högre pall utan ryggstöd, vilket innebär att viss komfort försvinner. Det är skönt att luta sig tillbaka i en stol och ibland kan man vilja hänga jacka eller väska på en barstols baksida.

Barpallar med lägre ryggstöd kan erbjuda en kompromiss där man får stöd utan att det blir för lågt.

VÄLJ RÄTT MODELL FÖR ERA BEHOV!

Nu har du de viktigaste punkterna för skillnaden mellan barstolar och barpallar. Tänk på hur ryggstöd påverkar utrymme och användarvänlighet, samt var stolen ska placeras.

Om du är osäker på vad som fungerar bäst, kontakta gärna AZ Design för rådgivning om olika material och alternativ.

 

Bra att veta

Arbetsmiljöverket har information om belastningsergonomi för barstolar och barpallar på arbetsplatser.

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (RISE) arbetar med säkerhetsfrågor och kan ha testat barstolar och barpallar för säkerhet och hållbarhet.

Möbelfakta är ett kvalitets- och miljömärkningssystem som kan ha information om barstolar och barpallar.

Konsumentverket kan ge råd om säkerhet och kvalitet vid köp av barstolar och barpallar.

Dessa källor kan ge värdefull information om ergonomi, säkerhet, kvalitet och hållbarhet för barstolar och barpallar, vilket hjälper dig att förstå skillnaderna mellan dem.