Guide för val av konferensmöbler till det moderna konferensrummet

Är ert konferensrum en plats som ni är stolta över eller snarare en källa till ständig irritation? Med moderna konferensmöbler kan ert konferensrum vara en massa häftiga saker. Det här är ett rum som är så mycket mer än platsen där ni kan ha planeringsmöten.

Nu ska vi kika lite på vad ett konferensrum kan vara om det bara inreds på rätt sätt och sedan används flitigt i olika sammanhang. Häng med och låt din fantasi kittlas…

  1. Bästa platsen för samarbeten

Lämna kontoren och det öppna kontorslandskapet för att mötas i konferensrummet! Med fina konferensstolar och ett konferensbord som andas viktiga beslut kan vanliga jobbmöten förvandlas till raketer.

Konferensrummet har en enande kraft. När ni lämnar era skrivbord och gemensamma utrymmen som pentry och kommer in i rummet för konferenser ändras känslan er emellan. Om det finns verktyg i rummet som kan vara en hjälp i problemlösning är det också bra.

En skärm att visa upp saker med eller genomföra videosamtal på, en whiteboard och mer är sådant som gör det mycket lättare och roligare att jobba som team. När ni dessutom upplever att konferensrummet är mycket bekvämare än andra platser på jobbet känns det som en belöning att få använda det.

Inred alltså med konferensmöbler som gör det lite extra roligt och stimulerande att jobba i grupp i konferensrummet. Det kan få väldigt fina konsekvenser då grupper som planerar och samarbetar i rummet kommer fram till lösningar som tar er verksamhet vidare till oanade höjder!

  1. Ett rum fullt av hemligheter

Tänk om väggarna i konferensrummet kunde tala. Då hade du kunnat sitta i det flera dagar i sträck för att höra om både det ena och det andra. Nu är det för väl att hemligheter stannar i konferensrummet utan att läcka ut.

Det är klart ni kanske bör investera i bra ljudabsorbenter som hindrar ljud från konferensrummet att spridas till närliggande lokaler. När ni väljer konferensmöbler är det viktigt att tänka på denna aspekt. Det här är ett perfekt rum för att dela hemligheter med de invigda.

Det kan vara nya idéer, nya produkter såväl som saker som absolut inte får lämna rummet. Saker som inte ens kan delas på det gemensamma molnet! I och med att ett konferensrum är ett eget rum går det att hantera känslig information i det.

Men beakta att en glasvägg som vetter ut mot det delade arbetslandskapet kan dra ner på känslan av att det är en konfidentiell zon. Det kan vara bra att inreda med persienner som gör det möjligt att minska insynen när världshemligheter ska presenteras runt konferensbordet.

Dessutom är det bra om det att sitta på ett sätt runt bordet så att man får känslan av att vara en intim grupp där alla är med. Med flexibel inredning går det att skapa mindre mötesplatser genom att till exempel flytta om på placering av bord i detta syfte.

Ett rum fullt av hemligheter

  1. Ett videokonferensrum

Konferensrummet är ofta den perfekta platsen för möten via videolänk. När det ska hållas digitala möten är det viktigt att man ändå känner sig samlade. Kontoret i Dublin ligger långt från konferensrummet i Stockholm men det behöver inte kännas på det sättet.

Genom att till exempel använda sig av ett trapetsformat konferensbord kommer alla som sitter med i mötet att se skärmen ordentligt. Om kameran riktas på rätt sätt kan de också känna i Dublin att det är lätt att se alla som medverkar på stockholmskontoret.

Dessutom kan ju rummet användas för att koppla ihop de som befinner sig på kontoret med de som jobbar hemifrån. Rummet är en plats där ni sammanstrålar digitalt. Det här kräver att det finns bra teknisk utrustning på plats.

Skärmen som visar de ni pratar med från konferensrummet ska också hålla hög kvalitet och sitta på rätt plats. Dessutom är det viktigt att se över ljud och hur ni kan säkra att alla som är med under videokonferensen hör vad som sägs ordentligt.

  1. Studsmattan för nästa projekt

Hur fick man igång nya projekt innan konferensrum var en självklarhet på varje arbetsplats? Idag är det här rummet en plats som fungerar lite som en studsmatta för nästa projekt. Ni kliver in i rummet, slår er ner runt konferensbordet och vips är projektet lanserat!

Det behövs inte en massa onödiga email och ni kan snabbt gå från frö till planterat projekt när det är så lätt att mötas snabbt och effektivt. Det här inkluderar ju även de som inte finns på kontoret och som sammanstrålar via Zoom och andra moderna verktyg för videosamtal.

Istället för att vänta på klartecken från chefen kan ni gå direkt från mötet till handling. Chefen fanns ju med på plats och fick allting strukturerat och klart på ett sätt som gjorde det hela okomplicerat och redo för lansering.

En whiteboardtavla är vanligt förekommande i ett konferensrum

  1. En plats med fokus

Det märks på konferensmöbler att rummet erbjuder fokus. Ta bara en titt på hur ett väl planerat konferensrum känns balanserat. Med kopplingsbeslag står stolarna i perfekta rader när hela laget ska lyssna på planen som just lanserats i samma rum.

Här kan ni fokusera och fokus är ett ledord för att verksamheten ska lyckas. Många arbetsplatser har det öppna kontorslandskapet som en lösning för folks arbetsplats under dagen. Men när det blir möte återgår ni till ett format som alltid har fungerat, det slutna rummet!

I det här rummet är det mycket lättare att fokusera och lyssna på det som sägs. Det är ljusår från känslan ni har därute i det öppna kontorslandskapet. Fokusen har inte bara och göra med att allting och alla är samlat i ett mindre rum. Det handlar förstås också om att rummet har konferensmöbler som dämpar ekon och skapar en plats där det går att koncentrera sig.

  1. Ett rum ni är stolta över

När det kommer kunder på besök, var kommer ni att slå er ner för att samtala? I konferensrummet förstås! Här är stolarna bekväma, inredningen är elegant och det råder en lugn och behaglig atmosfär.

Med stolsöverdrag och fina bordsdukar förvandlas samma rum till en trevlig plats för gemensamma måltider som cateringfirman kommer med. Det här är helt klart att rum att vara stolt över det har snygga och bekväma konferensmöbler.

Konferensrummet kan alltså vara firmans stolthet och en plats där det blir lite enklare att sluta avtal helt enkelt för att ni framstår som kompetenta och imponerar med det fina rummet. Det låter er visa er från er bästa sida då detta krävs för att affärerna ska lyckas!

Glöm inte bort att inreda med teknik som spar tid och imponerar på potentiella kunder. Om ni visar upp ett väl fungerande konferensrum inger ni ett förtroende och en känsla av att det kommer att vara lika smidigt att samarbeta med er som det är att justera gardinerna i konferensrummet!

Elegant och lyxigt konferensrum med konferensstolar i skinn

  1. Ett rum för utbildning

För att ta er till nästa liga behöver ni intern utbildning och då är konferensrummet ett väldigt bra rum att ha. Här kan ni ordna med kurserna och träningen som krävs för att ni ska lyckas som verksamhet. När ni har ett konferensrum med bra konferensmöbler och utrustning som det går att lita på är allt möjligt.

Ni kan bjuda in personer som kommer för att utbilda ett lag och rummet kan också vara en perfekt plats då ni tillfälligt hyr in experter som kommer för att hjälpa er att växa. Konferensrummet kan alltså vara en källa till utveckling på ett explosivt och spännande sätt.

Istället för att sitta vid varje anställds arbetsplats för att förklara ett nytt program eller system går det att samlas runt konferensbordet. Alla får samma presentation och det finns möjlighet att ställa frågor och tillsammans diskutera hur ni ska jobba vidare med de nya lösningarna. Det här är kraftfullt och något som varje verksamhet kan dra stor nytta av.

  1. Källa till innovation

Ni kan också upptäcka att ert konferensrum kan vara en fantastisk källa till innovation. Då rummet är inrett för att låta medarbetare uttrycka sig och tänka till kan det hända fantastiska saker. Låt rummet husera sporadiska möten där de som är med får komma med lösningar och förslag.

Det finns faktiskt företag som helt och hållet använder sig av sina konferensrum i detta syfte. De inreds med mycket mer än bekväma stolar och bord. Rummet kan kallas för tänk-tanken eller verkstaden eller vad ni nu vill.

I rummet kan det finnas saker som gör att ni kan tänka lite utanför ramarna ni har satt upp för ert företag. En whiteboard som är enkel att använda är mycket bra men det kan också vara en fördel med en stor skärm där ni enkelt kan komma i kontakt med viktiga personer under er brainstorming.

Missa inte hur bra det är att ha konferensmöbler som är lätta att flytta på när rummet ska användas i innovativt syfte. Bara det att ni snabbt kan möblera om eller flytta på alla stolarna och stapla dessa i ett hörn för att frigöra golvyta kan få stor betydelse för vad som skapas i rummet.

Ny teknik har blivit hett i det moderna konferensrummet

  1. Ett rum som tar er till nästa nivå

Ert konferensrum kan vara platsen som gör det möjligt för er att ta nästa steg. Varje möte i rummet handlar ju på sätt och vis om detta. Det kan vara att ni diskuterar en ny linje eller kanske att starta ett nytt samarbete med en möjlig partner. Konferensrummet är platsen där ni fattar besluten för nästa steg. Då gäller det att det är inrett för detta.

För att kunna fatta goda beslut bör rummet ha konferensmöbler som ni får energi av. Det här är en god anledning till att välja färger och material som inte tar över. Om inredningen i konferensrummet tar för mycket uppmärksamhet kanske ni missar möjligheterna i era möten. Tänk på det när ni ska välja färg på konferensbord och stolar!

  1. Dörren till framtiden

Om vi ska säga en viktig sak som ert konferensrum kan vara så är det dörren till framtiden. Det kan låta pampigt men när du funderar lite på hur flexibelt detta rum är och hur mycket ni kan göra i det så stämmer tanken om en dörr till framtiden.

Utöver att ni använder rummet för brainstorming och för att planera era kommande projekt är det ju en ypperlig lokal för att intervjua nya medarbetare. Istället för att mötas på chefens rum kan intervjuer ske i det bekväma konferensrummet.

Med bekväma konferensmöbler och inredning som gör det lätt att fokusera blir den här typen av intervjuer mycket effektivare. Både för er och för de som kommer för att se om ni kan vara en lämplig arbetsplats. Skulle det vara svårt att få till intervjun lokalt då en potentiell ny medarbetare finns i en annan stad är det ju bara att dra igång videokonferensen och så kan alla som berörs av det kommande samarbetet slå sig ned och vara med!