Kan formen på ett konferensbord påverka resultaten och besluten som tas i ett konferensrum? Experter är överens om detta. När det är dags för ett nytt konferensbord är det klokt att se hur olika former påverkar mötets funktion och upplevelse.

De konferensmöbler ni väljer säger mycket om er verksamhet. Genom att välja med omsorg får ni ett medvetet intryck som kan påverka möten positivt.

DET REKTANGULÄRA KONFERENSBORDET

Denna traditionella bordform gör det enkelt att placera mötesledaren på en central position. Deltagare längs sidorna måste vända sig för att se den som talar, vilket ger ledaren naturlig kontakt med alla. Detta bord passar bra för brainstorming och nära samarbeten.

DET RUNDA KONFERENSBORDET

För mindre verksamheter är ett runt konferensbord idealiskt. Det ger en känsla av närhet och jämställdhet, vilket är perfekt för dynamiska möten. Denna form är mindre lämplig för presentationer men utmärkt för interaktion.

DET TRAPETSFORMADE KONFERENSBORDET

Det trapetsformade bordet har en bredare och en smalare långsida, vilket är praktiskt för videomöten. Skärm och kamera placeras vid den smalare sidan, vilket ger god överblick. Detta bord signalerar teknologisk framåtanda.

U-FORMAT KONFERENSBORD

U-format bord har en öppen sida, vilket passar bra för presentationer där talaren rör sig mellan deltagarna. U-formen ger en känsla av gemenskap och fokus på den som leder mötet.

BÅTFORM PÅ KONFERENSBORD

Båtformade bord påminner om rektangulära men har rundade sidor. Denna form, som även finns som höj- och sänkbara konferensbord, underlättar samarbete och teamwork.

KONFERENSBORD I MODULER

Modulbord kan anpassas efter behov och form. Genom att bygga den form ni vill ha i rummet visar ni att ni fokuserar på funktion och mångsidighet, vilket gör konferensrummet lämpligt för olika typer av event.

 

Bra att veta

Arbetsmiljöverket ger riktlinjer för ergonomi och ljudmiljö på arbetsplatser, viktigt för en bra arbetsmiljö.

RISE forskar och testar produkter för säkerhet och hållbarhet, inklusive ljuddämpande lösningar.

Boverkets byggregler inkluderar akustiska krav för byggnader, vilket säkerställer att ljudnivåerna är lämpliga för olika verksamheter.

Folkhälsomyndigheten erbjuder information om hur buller påverkar hälsan och ger råd om hur man kan förbättra ljudmiljön.