När det kommer till att välja en degblandare finns det flera faktorer att tänka på. Först och främst bör du överväga vad du vill använda den till, vilket avgör vilken effekt och vilka funktioner du behöver.

I den här artikeln kommer vi att hjälpa dig att välja rätt degblandare genom att svara på vanliga frågor och ge användbara tips.

Läs mer om vilken utrustning som behövs i restaurangkök

Vad vill du baka?

En degblandare gör det möjligt att vispa, knåda och blanda olika ingredienser smidigt. Du kan använda den för att göra kakor, pajer, bröddegar och mer.

Genom att välja rätt verktyg som degkroken, ballongvispen eller blandningskroken kan du få det bästa resultatet. Om du mestadels vill baka och önskar lite hjälp är en degblandare ett utmärkt val.

Hur fungerar en degblandare?

En degblandare knådar och tillför luft i degen för att göra den sammanhängande och lättare att hantera.

Dessutom blandar den alla ingredienser, vilket är nödvändigt för lyckad bakning. Knådning av degen tar normalt sett cirka 12 minuter, och med hjälp av en degblandare blir hela processen enklare och mer motiverande för att skapa läckert bröd, kaka eller något annat du bakar.

 

Hur mycket kraft behöver du?

Kraften indikerar hur mycket energi motorn använder för rotation. Högre kraft innebär inte alltid mer effektivitet.

Direkt drivna degblandare kan vara mer effektiva genom att använda mindre energi för att uppnå samma resultat.

Vid knådning av tung deg, som bröd- eller pizzadeg, är en kraftfull degblandare att föredra.

Hur mycket deg vill du göra på en gång?

Små till medelstora förberedelser

För mindre hushåll eller om du inte behöver knåda stora mängder deg på en gång är en degblandare med en 3 till 4 liters bunke ett bra val.

Den tar också upp mindre plats på köksbänken och är perfekt för att göra smet till en kaka.

Stora förberedelser

Om du planerar att göra stora pajer eller flera kakor samtidigt, välj en degblandare med en 5-liters bunke eller mer.

För ännu större mängder, överväg en bunke mellan 6 och 7 liter. Kom ihåg att en större degblandare tar upp mer plats på köksbänken och kan vara svårare att flytta.

Vilken storlek på degblandare passar för en restaurang?

Om din restaurang regelbundet producerar stora mängder deg, som bröd, pizza eller bakverk, är det klokt att satsa på en kraftfull degblandare med en stor bunke.

Du måste också fundera kring hur ofta degblandaren kommer att användas i restaurangen? Om den kommer att användas frekvent är det fördelaktigt att välja en modell med hög kapacitet för att hålla jämna steg med produktionen.

Men även kökets storlek är viktigt. Ett mindre kök kan dra nytta av en kompakt degblandare medan ett större kök kan rymma en större modell.

Se vårt utbud på blandare och köksassistenter.