Barbord med stolar? Vid köp av nya barbord finns det flera olika altenativ gällande bordshöjd. Har man redan barstolar och vill komplettera med nya ståbord är det viktigt att bordshöjden matchar barstolarna. När det gäller material på barbord är laminerade bordsskivor med MDF-kärna att rekommendera. Detta gör att barbordet blir robust och reptåligt men även att de klarar av vikter så som att någon hänger på bordet. Komplettera med ett underrede som är tillverkat i stål kommer göra att bordet blir stadigt.

Finns barbord i olika material och modeller?

Ja, det finns barbord i en mängd olika material och modeller för att passa olika användningsområden och stilar. Nedan listar vi några vanliga material,

  1. Trä
  2. Metall
  3. Glas
  4. Bambu och rotting

Barbord finns också i olika modeller, såsom runda, kvadratiska eller rektangulära, med olika höjder och design. Vissa barbord har även inbyggda hyllor eller förvaringsutrymmen för att lagra glas och flaskor. Valet av material och modell beror på personliga preferenser och användningsområde.

Hur högt är ett barbord med stolar?

Ett vanligt barbord med stolar har en höjd på mellan 100 och 110 centimeter. Denna höjd gör att barbordet är högre än ett vanligt matbord och ger utrymme för att sitta på höga barstolar eller höga stolar som är särskilt utformade för att användas vid barbord.

Barstolarna eller de höga stolarna som används med barbord är vanligtvis mellan 75 och 85 centimeter höga, vilket gör att personerna kan sitta bekvämt vid bordet. Det finns dock också varianter av barbord med höjder på upp till 120 centimeter, och därmed högre barstolar.

Det är viktigt att notera att höjden på ett barbord med stolar kan variera beroende på modell, stil och tillverkare. Det är därför alltid bra att kontrollera höjden på ett specifikt barbord och dess stolar innan du köper dem för att säkerställa att de passar dina behov och preferenser.