Sovrummet är klart. Ny säng på plats, tapeter som matchar överkastet till sängen. Belysning ordnad, TV:n finns så man bekvämt kan ligga i sängen och titta. Matta på golvet, eller om man nu hellre vill ha slipat trägolv. Några trevliga tavlor och det börjar närma det man önskar. Fast som en liten extra piff på det hela skulle en snygg sänggavel passa. Den kan man bygga själv, om man nu är händig och har tiden. Annars kan man med fördel beställa den hos oss, så slipper du arbetet och vet att det blir riktigt gjort.

Hur kan man snickra en sänggavel?

Att snickra en sänggavel kan vara ett roligt projekt för den händige hemmafixaren. Här är några steg som kan hjälpa dig att bygga en sänggavel:

  1. Planera och designa: Bestäm vilken stil och design du vill ha på din sänggavel. Mät sängens bredd och höjd för att säkerställa att sänggaveln passar och att du har rätt material.
  2. Skaffa material och verktyg: Köp de material och verktyg som behövs för att bygga sänggaveln, inklusive träbrädor, såg, skruvar, sandpapper och färg eller lack.
  3. Skär brädor till önskad storlek: Skär träbrädorna i den storlek som du behöver för att passa sängen och designen du vill ha.
  4. Bygg ramen: Bygg en ram av träbrädorna som passar runt sängen och fäst ihop med skruvar.
  5. Fäst brädorna på ramen: Fäst träbrädorna på ramen, en i taget, med skruvar. Det kan vara användbart att ha hjälp att hålla brädorna på plats medan du skruvar fast dem.
  6. Sätt den färdiga sänggaveln på plats: När sänggaveln är klar kan den sättas på plats bakom sängen.
  7. Slipa och måla: Slipa sänggaveln slät och måla eller lacka den i den färg du vill ha.

Att bygga en sänggavel

Sammanfattningsvis, att bygga en sänggavel kan vara ett roligt och kreativt projekt. Det är viktigt att planera och mäta noggrant, skaffa rätt material och verktyg, bygga en stabil ram, fästa brädorna och till sist slipa och måla. Genom att följa dessa steg kan du bygga en sänggavel som passar perfekt för din säng och din inredning.