När man beställer en stoppad tygklädd sänggavel är det viktigt att man väljer både ett tåligt tyg samt en färg som matchar till övriga inredningen i sovrummet. Vi erbjuder att posta upp till 6 st gratis tygprover hem till varje kund. Detta hjälper till att i slutändan kunna välja ett tyg samt färg som passar optimalt just till sitt egna sovrum.
Här har vi tidigare skrivit om detta ämnet.

Det är alltid svårt att uppfatta den korrekta färgen på en skärm, därför rekommenderar vi alltid att beställa hem gratis tygprover för din sänggavel.

tygprov-sanggavel

Vilket tyg ska man välja till sänggavel?

Valet av tyg till en sänggavel beror på en rad olika faktorer, som den önskade stilen och känslan av rummet, samt personlig smak och preferenser. Det finns dock vissa faktorer som kan vara betydelsefulla att överväga när man väljer tyg till en sänggavel.

En av de viktigaste faktorerna är slitstyrkan på tyget. Eftersom en sänggavel ofta utsätts för regelbunden användning är det bra att välja ett tyg som är slitstarkt och tåligt. En sänggavel som utsätts för mycket slitage kan lätt bli nött och skadad om man väljer ett tyg med låg slitstyrka.

Man bör välja ett tyg som är lättskött och enkelt att rengöra. Eftersom sänggaveln ofta utsätts för damm, smuts och fläckar är det angeläget att välja ett tyg som tål rengöring och som inte blir förstört av vanliga rengöringsmedel.

När det gäller stil och känsla är det centralt att välja ett tyg som passar in med rummets övriga inredning. Om rummet har en modern och minimalistisk stil kan ett enkelt och neutralt tyg passa bra, medan ett mer dekorativt tyg kan fungera bra i ett rum med en mer traditionell inredning.

Populära tyger för sänggavlar inkluderar bland annat bomull, sammet och linne, som alla är slitstarka och lättskötta. Andra alternativ kan vara läder eller konstläder, som ger en mer sofistikerad och lyxig känsla, men kan vara något mer kostsamma.