Anilinläder? Detta är det mjukaste och ”lyxigaste” lädret som finns på möbelmarknaden. Lädret är helt genomfärgat samt har en silkeslen yta. Anilin är det perfekta alternativet för den som ställer extra höga krav som optimal komfort och en exklusiv känsla. Lädret är inte ytbehandlat på något sätt och är därför lite känsligare för fläckar och spill. Lädret har en ljusäkthet i den nedre skalan vilket innebär att lädret får med åren en vacker och naturlig platina och lyster om det sköts om på rätt sätt.

Vad är anilinläder?

Det är en lädervariant som ger ett autentiskt utseende med sin naturliga struktur, inklusive ärr och märken. Denna variant ger en unik karaktär och ett naturligt intryck. Anilinläder färgas antingen helt utan färgning eller genomfärgas utan att någon täckfärg appliceras på ytan. Detta resulterar i vackra färgskiftningar som ger möblerna en naturlig och unik look.

Anilinläder är ofta mjukt och bekvämt att sitta på, eftersom man i många fall bara använder ett tunt lager av vax på ytan. Detta gör att materialet fortfarande kan andas och utveckla en vacker patina över tid. Samtidigt kräver anilinläder regelbundet underhåll för att bevara sin skönhet och sina egenskaper.

Vilka möbler passar?

Anilinläder är en mycket mångsidig lädertyp och kan användas till att klä en mängd olika möbler. På grund av dess mjuka och bekväma yta, är anilinläder särskilt lämpligt för möbler som stolar, soffor och andra sittmöbler där bekvämlighet är av största vikt.

Soffor i anilinläder ger en lyxig känsla och ger en naturlig och autentisk touch till rummet. Stolar med anilinläder ger också en bekväm sittupplevelse, och dess autentiska utseende gör att det passar i många olika inredningsstilar.

Andra möbler som lädret kan användas till inkluderar bäddsoffor, sänggavlar, schäslonger och sittpuffar. Denna typ av läder ger en klassisk och tidlös känsla till möblerna, och kan också vara ett bra val för inredningsdetaljer som kuddar, överdrag och plädar.