Som restaurangägare bör du alltid ha färsk mat till dina kunder som din högsta prioritet. Om maten inte förvaras vid rätt temperatur kan bakterietillväxt ske (källa).

När skadliga bakterier finns i maten kan det orsaka sjukdomar hos dina kunder och slutligen förstöra din restaurangs rykte.

Den goda nyheten är att en kyl och frys kan rädda dig från en sådan situation. En kommersiell kyl förhindrar tillväxten av skadliga bakterier och håller dina ingredienser färska. Detta säkerställer att maten du erbjuder dina kunder är färsk och säker.

Att köpa en kommersiell kyl är en enorm investering som måste tänkas igenom noggrant. Om du gör fel val när du köper en kommersiell kyl har du kastat bort dina pengar.

Så, den stora frågan är, hur väljer du en kommersiell kyl som passar perfekt för dina behov?

Se vårt utbud på professionella köksmaskiner.

Här är de fem bästa tipsen för att välja en kommersiell kyl och frys till din restaurang

Fundera på storleken på den kommersiella kylen och frysen

Som restaurangägare är det sista du vill köpa en kommersiell kyl som inte passar in i den tillgängliga platsen.

Därför måste du innan du köper en kommersiell kyl ta hänsyn till mängden utrymme i din restaurang. Om du har begränsat utrymme är det bäst att välja en kommersiell kyl med en dörr.

Men om du har gott om plats kan en kommersiell kyl med upp till tre dörrar vara det bästa alternativet. Storleken på ditt företag kan också påverka storleken på den kommersiella kylen att köpa. Du kommer definitivt att behöva en kommersiell kyl som kan rymma alla dina inventarier.

Innan du köper en kommersiell kyl ska du därför bedöma mängden lager som behöver förvaras i en frys och kyl.

När du tänker på storleken på den kommersiella kylen, bör du också fundera på hur dina anställda som kommer att använda kylen faktiskt upplever den, är den för hög och djup vilket leder till att dina anställda inte kommer åt produkterna på ett bekvämt sätt? Detta är saker du måste tänka på. Den bästa kommersiella kylen är den som du och ditt team kan nå och komma åt alla produkter bekvämt.

Läs även: Så blir du av med dålig lukt från kylskåpet

Utformningen av kyl och frys

Efter att du har bestämt dig för storleken är nästa steg att tänka på hur den ska organiseras och utformas. När det gäller utformningen av det kommersiella kylskåpet kan du välja mellan inbyggda och fristående alternativ.

Om utrymmet är begränsat i din restaurang är den inbyggda designen bäst, medan den fristående designen är passande om du har gott om plats.

Energieffektivitet

Energieffektivitet och isolering är viktiga faktorer att tänka på när du väljer en kylskåp. Att välja en med polyuretanskumisolering kan hjälpa dig att spara energi, eftersom det har hög kompressionsstyrka och låg värmeledningsförmåga.

Avfrostningsfunktioner

För att undvika uppbyggnad av is i kylskåpet, bör du välja en modell med automatisk avfrostning. Detta sparar tid och säkerställer att kylskåpet fungerar effektivt. Annars måste ni se till att ni har bra rutiner för avfrostningen av kyl och frys.

Kompressor

Kylskåpets kompressor kan placeras antingen på toppen eller botten av enheten. Enheten med toppmontering ger mer förvaringsutrymme men kräver mer böjning för att nå det, medan en enhet med bottenmontering är mer ergonomiskt vänlig men ger mindre förvaringsutrymme. Välj placering utifrån dina behov och tillgänglighet.