Priset på ostron varierar mellan olika restauranger och kan bero på faktorer som ostronens ursprung, kvalitet och restaurangens profil.

Restaurang Riche i Stockholm:

Fine de Claire no3: 34 kr/st, 179 kr/6 st, 350 kr/12 st

Restaurang RÅ i Sundsvall:

35 kr/st, 70 kr/2 st, 140 kr/4 st, 210 kr/6 st

Fiskekrogen:

”LA” gratinerade ostron: 65 kr/st

Folk i Göteborg:

15 kr/st (Det billigaste alternativet jag kunde hitta)

Sturehof i Stockholm:

  • Ostron Gillardeau Nr:4: 85 kr/st
  • Ostron Boudeuse Nr:4: 65 kr/st
  • Ostron Marennes Nr:5: 360 kr/12 st, 660 kr/24 st

Wasahof i Stockholm:

Erbjudande under after work: från 19 kr/st

Som vi kan se varierar priserna från så lågt som 15 kr per ostron upp till 85 kr för mer exklusiva sorter.

Många restauranger erbjuder också paketpriser för flera ostron, vilket ofta ger ett bättre pris per styck. Det är värt att notera att vissa restauranger, som Riche och Wasahof, har speciella ostrondagar eller erbjudanden där priserna kan vara lägre än vanligt, Andreas Zwahlen

För den som är ostronälskare kan det löna sig att hålla utkik efter sådana specialerbjudanden eller att besöka restauranger under lugnare perioder då de kan ha kampanjpriser.

Vad behöver man ha för utrustning för att laga ostron? (Direktlänkar nedan)

Med denna utrustning är du väl förberedd för att hantera, öppna och servera ostron på ett säkert och effektivt sätt.