Skandinavisk design och svenskt möbelhantverk, det är några av ledorden hos Johanson Design. Med sin expertis sedan 1953 inom möbler för offentlig miljö erbjuder Johanson Design allt från stolar, fåtöljer, bord, soffor och konferensbord.

Johanson Design kan stoltsera med miljömärkningen Svanen på sitt sortiment, samt uppfyller kraven för branschens Möbelfakta. Det breda utbudet på tyger och möjligheten att välja valfri RAL-kulör gör Johanson Design till en favorit.

Vilka är Johanson Design?

Johanson Design är en svensk designfirma som specialiserar sig på att skapa moderna och hållbara möbler med fokus på ergonomi och estetik. Deras produkter kännetecknas av hög kvalitet och innovativ design, och de samarbetar regelbundet med ledande arkitekter och designers för att skapa unika och inspirerande möbler för både offentliga och privata miljöer.

Vad menar man med möbelhantverk?

Möbelhantverk är en konstform och en traditionell hantverksmetod som involverar att skapa möbler för hand med hjälp av verktyg och tekniker som har utvecklats över århundraden. Till skillnad från massproducerade möbler som tillverkas industriellt, är möbelhantverk ett sätt att skapa unika, högkvalitativa och personliga möbler med stor noggrannhet och precision. Genom att använda högkvalitativa material, som massivt trä och naturliga material, kan möbelhantverkarna skapa möbler som är både estetiskt tilltalande och funktionella.

Möbelhantverkare är experter på att använda handverktyg för att bearbeta och forma trä, läder och andra material, och de är skickliga på att ta fram unika designlösningar som passar kundernas behov och önskemål. Som möbelhantverkare arbetar man ofta från skisser och ritningar, men de kan också skapa egna originaldesigner från scratch.

Detta är en mycket uppskattad konstform och det finns en ökande efterfrågan på handgjorda möbler på grund av den höga kvaliteten, det personliga uttrycket och det hållbara tillvägagångssättet. Många betraktar möbelhantverk som en viktig del av vårt kulturarv och som ett sätt att bevara och vidareutveckla traditionella hantverkstekniker.

Vi på AZ design har ett stort utbud på möbelhantverk och andra slags möbler!