Dags att boka julbord om det inte redan är gjort. Tiden går ibland lite snabbare än vad man tänker sig. En bra skildring av det hela finns i Bock i Örtagård av Fritiof Nilsson Piraten.
”Utefter brännvinsglasen radades de salta sakerna: sju sorters sill, ansjovis i magnumburk, sardeller i kvartskista, kallt stekt fläsk och fågelbon. Följde så ålen, rökt, halstrad eller kokt i gele´. Och därefter fogades fat till fat, assiett till assiett som bitar i en inläggning, där ljusgröna garnityrblad, äggröra, gurkor och vita gurkor, rödbetor, sillsallad, röda ostar och ostar i stanniol bildade det granna inslaget i den mera färgtama massan av kallskuret, grisfötter, sylta på kalv och sylta på svinhuvud, korvar, köttbullar och hackbiffar med lök.”
Nu är det förstås ett smörgåsbord han skriver om. Men julbord ligger inte långt därifrån.
Och vad har nu vi med julbord eller smörgåsbord att göra, kan man undra.
Inte mer än om man har glömt att boka på en restaurang så går det faktiskt att köpa maten själv och duka upp det på något av våra konferensbord. Deras mångsidighet kan du läsa om här i ett tidigare inlägg.