Kategoriarkiv: Möbelkunskap

Här skriver vi lite om fakta, tips och skötselråd gällande olika sorters möbler.

Textilrengöring av restaurangmöbler

För att möblerna till restaurangen eller caféet skall hålla sig i bra skick under en längre tid rekommenderas det att använda sig av olika sorters textilvård. Idag finns det produkter för såväl tyg, konstläder samt skinn. Tyg kan impregneras för att bli extra motståndskraftigt mot smuts och fläckar. Sen finns det även bra medel för att kunna ta bort fläckar. Fler och fler använder sig av konstläder i offentlig miljö just för att det skall vara lätt att rengöra och att dessa är mer tåliga mot smuts och fläckar.

 

Nanoimpregnerade möbeltyger

Ett flertal av våra möbeltyger är helt nanoimpregnerade från början, vilket innebär att varje fiber omsluts var för sig av en extremt tunt skydd/hinna av kiseldioxid. Detta medför att tyget redan från början får ett extra starkt skydd mot smuts och fläckar. Denna sortens möbeltyg är oftast alltid tvättbara i minst 30 graders maskintvätt.

 

Fläckborttagning på läder

Får man tuggummi som fastnar i sin lädersoffa gör då följande för att få bort detta.

Kyl ner den fläckade ytan, isbitar i en plastpåse är ett bra alternativ. Efter ett tag kommer då tuggummit att stelna, ta då bort detta. Om något blir kvar, värm då upp ytan med förslagsvis en hårfön och ta upp resterade rester med tejp.