Kategoriarkiv: Kontorsmöbler

Kontorsmöbler innefattar huvudsakligen produkter som är avsedda för arbetsplatsen som skrivbordsstolar, skrivbord mm.

Ergonomiska skrivbord avgörande för hälsan

På landets kontor sitter medarbetarna djupt koncentrerande över sina arbetsuppgifter.  Man sitter stilla under många timmar och det säger sig själv att det inte är nyttigt.

Det är inte ovanligt att man sitter på ett för kroppen dåligt sätt. Det är lätt att få ont i axlar och nacke. Det är också vanligt med huvudvärk och ont i armar och händer.

Det finns mycket att göra och dagens moderna och ergonomiska hjälpmedel gör stor skillnad.

Det finns mycket bra ergonomiska stolar och skrivbord. Just skrivbord med möjlighet att höja och sänka bordet är mycket effektivt. Att variera sin sittställning och ibland stå upp är mycket enkelt med dessa bord.

Titta på våra höj- och sänkbara skrivbord här.

Ergonomiska kontorsstolar

Det finns vissa saker man bör tänka på om man ska investera i nya kontorsstolar. Den viktigaste funktionen är att man måste kunna justera stolens inställningar så att stolen kan anpassas efter din kropp.
Kontorsstolens sitthöjd bör vara enkel att justera. Sitthöjd bör vara omkring 40 – 53 cm från golvet för att de ska passa de flesta människor. Stolen bör även vara tillräckligt med djup och bredd för att stödja användare på ett bekvämt sätt. När det gäller materialet på stolen är det att föredra kontorsstolar som är klädda i tyg som andas.

Ergonomiska kontorsstolar